Gündem Son Patrik Bartholomeos mu?

Son Patrik Bartholomeos mu?

Paylaş
Son Patrik Bartholomeos mu?

CNN International'da, 'Bartholomeos son Patrik olabilir mi?' sorusu gündeme getirildi

CNN International'da Patrikhane'nin geleceğine ilişkin bir belgesel yayınlandı. Belgeselde "Bartholomeos son Patrik olabilir mi?" sorusu gündeme getirildi.

CNN International televizyonu, Türkiye'deki Rum Ortodoks azınlığın durumuna ve İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi'nin geleceğine ilişkin bir belgesel yayınladı.

Haberin Devamı

Türkiye'de Rum Ortodoksların sayılarının giderek azaldığına dikkat çekilen belgeselde Bartholomeos'un son Patrik olabileceği iddia edildi. Buna gerekçe olarak Türkiye'nin Patrik olmak için vatandaşlığı şart koşması, ancak olası adayların çoğunun Türk vatandaşlığı olmaması gösterildi.

Bartholomeos da, hükümetin müdahalesi nedeniyle seçimlerin özgür yapılamadığını savundu, ancak son Patrik olduğuna inanmadığını söyledi ve şunları kaydetti: "Umutluyum. Yunanistan'dan gelip Türkiye'ye yerleşmek isteyen birçok genç var. Bu geçmişe göre ters bir akım."

CNN International'ın İstanbul muhabiri Ivan Watson'ın hazırladığı belgeselde, Türkiye'de yaşayan Rum azınlıkla ilgili tarihi gelişmeler anlatıldı ve Rumların sayılarının giderek azaldığına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Belgeselde Heybeliada Ruhban Okulu'nun kapalı olması nedeniyle, din adamı da yetiştirilemediği ifade edildi.

ntvmsnbc