Spor Son Samuray Christian Tissier İstanbul'da!

Son Samuray Christian Tissier İstanbul'da!

Paylaş
Son Samuray Christian Tissier İstanbul'da!

Japon savaşçıların hocası, efsane aikidocu Christian Tissier dünyanın dört bir yanından aikidocularla İstanbul'da buluşuyor

Dünyanın dört bir yanından aikidocular, efsane aikidocu 7. Dan Aikikai Christian Tissier’nin semineri için 4-5 Nisan tarihinde İstanbul’da bir araya geliyor. Atakan Utku Aikido Dojo'nun davetlisi olarak İstanbul'a gelen Christian Tissier’nin seminerinde Avrupa'nın önemli siyah kuşak sahibi aikidocuları da tatamide olacak.

Türkiye’nin dört bir yanından gelecek çeşitli derecelerdeki aikidocular, büyük usta Tissier ile İstanbul’da çalışma imkanı bulacak.

JAPONLAR BİLE AİKİDOYU TISSIER’DEN ÖĞRENİYOR

Aikidonun anavatanı Japonya’da, Japonlara aikido eğitimi veren dünya üzerindeki tek Batılı Aikidocu olan Tissier’nin pek çok ülkede onbinlerce takipçisi bulunuyor. Anlaşılır, dinamik ve uygulanabilir tarzda yapılan Aikido ekolünü temsil eden ve 7. Dan unvanına sahip Tissier, Batı'da bu unvanı kazanan sayılı aikido ustasından biri olarak tanınıyor.

ONUR NİŞANI İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Japonya Dışişleri Bakanlığı, 2012 yılında, Japon kültürüne yaptığı katkılardan dolayı Tissier’i dünyada çok az kişi ve kuruma verdiği onur nişanı ile ödüllendirdi. Ülkesinde de saygın sporcular arasında yer alan Tissier, 1997 yılında, Fransa Spor Bakanlığı’nın, 7. Dan unvanını alışı nedeniyle düzenlediği törende onur nişanını Fransa Spor Bakanı’nın elinden aldı.

Bugün dünya üzerinde en fazla aikidocu Fransa’da bulunuyor. Fransa’da aikido en prestijli spor dallarından biri olarak görülüyor. Ülkesinde aikidonun ulaştığı seviyede büyük role sahip olan Tissier, 1983 yılında hayata geçen Fransa Aikido Federasyonu’nun (Fédération Française d'Aikido Aïkibudo ve Affinitaires- FFAAA) kurucu üyesi.


Etkinlik Tarihi: 4 - 5 Nisan 2015
Yer: Atakan Utku Aikido Dojo Kore Şehitleri Cad. Mehmet Gönenç Sok. Zincirlikuyu - İstanbul
Program: 4 Nisan, Cumartesi Saat: 10:00 - 12:00 / 14:00 - 16:00
5 Nisan, Pazar Saat: 10:00 - 12:00

CHRISTIAN TISSIER KİMDİR?
(Aikikai 7.Dan Shihan)


Christian Tissier, Aikido alanında dünyanın en tanınmış ve öncü kabul edilen eğitmenlerinden biridir.

1951 yılında Paris’te doğan Tissier, 1962 yılında daha çocukken Aikido eğitimi başladı. İlk eğitmeni Mutsuro Nakazono idi. 1969 yılında 18 yaşındayken her şeyi bırakıp Japonya’ya gitti. Tokyo’da Aikikai Hombu Dojo’da yedi yıl boyunca eğitim aldı.

Hombu Dojo’daki eğitimini tamamlayabilmek ve geçimini sağlayabilmek için Tokyo’daki Fransız Enstitüsü’nde Fransızca öğretmenliği yaptı.

Ona ilham veren eğitmenler arasında Seigo Yamaguchi, Kisaburo Osawa ve ikinci doshu Kisshomaru Ueshiba gelir.

1998 yılında 7. Dan unvanını elde eden Tissier, Batı’da bu unvanı kazanan tek aikido ustasıdır. Aikikai Shihan unvanına dünya üzerinde çok az sayıda Japon Aikidocu sahiptir.

Fransa Spor Bakanlığı’nın, 7. Dan unvanını alışı nedeniyle düzenlediği törende, Fransa Spor Bakanı tarafından kendisine özel bir takdir belgesi verilmiştir.
Tissier, 1983 yılında kurulan Fransa Aikido Federasyonu’nun (Fédération Française d'Aikido Aïkibudo ve Affinitaires/ FFAAA) kurucu üyesidir.

Bugün Japonya’daki aikidocular da dahil olmak üzere, dünyanın dört bir yanında eğitimler vermektedir. Pek çok ülkede yüzlerce takipçisi bulunmaktadır; seminerleri aylar öncesinden dolmaktadır.

Aikidonun anavatanı Japonya’da, Japonlara aikido eğitimi veren dünya üzerindeki tek Batılı Aikidocudur. Anlaşılır, dinamik ve pedagojik bir tarzla yapılan Aikido ekolünü temsil etmektedir. Onun öğretileri, teknik aikido bilgilerinin ötesinde yaşam felsefesi olarak hayata geçirilebilmektedir.

Temsil ettiği ekol, Aikido’nun savaş stratejileriyle, iş yaşamındaki sorunları ve gündelik hayatın açmazlarını yeniden yorumlamaktadır. Felsefi anlamda Aikido, yürekte kazanılan savaşlarla dünyayı alt edebilmeyi anlatmakta, “savaşmadan kazanmanın” sırlarını vermektedir. İş yaşamındaki güç ve rekabet anlayışına getirdiği bambaşka yorumla başarının bilindik yasalarını alt üst etmektedir.

Tissier ekolünün Türkiye’deki temsilcisi Atakan Utku’dur (4.Dan Aikikai).



Haberin Devamı