Spor ''Son sözümüzü söylemedik..''

''Son sözümüzü söylemedik..''

Paylaş
''Son sözümüzü söylemedik..''

Galatasaray Teknik Direktörü fatih terim, İstanbul Büyükşehir Belediyespor galibiyetini değerlendirdi, Şampiyonlar Ligi'ne değindi..

Terim'in yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalardan Ajansspor tarafından derlenenler şu şekilde:

Haberin Devamı

"Bu sahada Belediye ile oynamak hakikaten zor. Her zaman ciddi bir rakip, iyi bir kadroları var. 2-1'ken 3'ü bulmasak tehlikeli de olabilirdi. 3 puanı almak, Cuma'dan almak bizim için çok önemliydi. Zor bir periyoda giriyorduk. Devre arasına kadar hafta içi de oynayacağız. Bugün ekonomik de oynamaya çalıştık. İlk defa oyunculardan baskı yapmadan başlamalarını istedim.

Buna da ihtiyacımız olacak. 3 günde, 4 günde, 5 günde maç oynayan oyuncular için kolay değil. Kazanma alışkanlığımızı tekrar ediniyoruz. Böyle baktığınızda 3 puan çok güzel.

Deplasmanlar zincirine giriyourz. Romanya'ya gideceğiz, dönüşte Mersin'e gideceğiz, Braga'ya gideceğiz. Hep gideceğiz. Mazeret olarak görülmesin ama Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı oyunun karşılığını alamamıştır. Yağmurlu havada Cluj'un defansını övmek yerine Galatasaray'ın baskılı oyununu düşünmek daha doğru. Mancherster'a baktığınız zaman hakem faciası yaşandı.

Haberin Devamı

Oyuncularıma güveniyorum. Ben son sözümüzü söylemediğimize inanıyorum. İnşallah güzel bir şekilde söyleriz ve bu da Cluj'la başlar. Melo'nun olmaması önemli bir eksiklik ama diğer arkadaşlarımız onu aratmayacak inşallah."

Basın toplantısı

Fatih Terim basın toplantısında ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un iyi bir kadroya sahip olduğunu vurgularken, ''Geçen sezon da burada sıkıntı yaşamıştık. Rakibimiz her an her şeyi yapabilecek bir kadroya sahip. Alınan 3 puan sevindirici'' dedi.

Önlerinde oldukça yoğun bir maç takvimi bulunduğunu dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, şunları söyledi:

''Neredeyse devre arasına kadar hiçbir çarşamba günümüz boş olayacak. Türkiye Kupası'na da giriyoruz. UEFA Şampiyonlar Ligi ve lig ile birlikte zor bir döneme giriyoruz. Elimizdeki enstrümanları en iyi ve ekonomik kullanmak zorundayız. Bugün biz de ekonomik oynadık. Belki biraz değişik gelebilir ama çok az baskı ve pres yaptık. Oyunu kendi sahamızda kabul ettik. Buna rağmen çok gol pozisyonu yakaladık.

Bu sahada, iyi bildiğimi için bu sahayı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u geçip 3 puan almak bizim için CFR Cluj maçı öncesi sevindirici. Ayrıca, kazanma alışkanlığımızı tekrardan edinebilmek için bunlar da lazım. O yüzden memnunum. Sevindim. 3 puan her zaman iyidir. Şimdi tamamen CFR Cluj maçına konsantre olacağız.''

''Şampiyonlar Ligi'nde oyunumuzun karşılığını alamadık''

Haberin Devamı

Fatih Terim, bir soru üzerine UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 3 maçlarında yalnızca 1 puan almalarıyla ilgili olarak, ''Şampiyonlar Ligi'nde puan olarak, oyunumuzun kaşılığını alamadık. Manchester United maçında çok fırsat yakaladık. Braga maçında çok baskılı oynadık ama onlar iki kez gelip gol buldular. Bir CFR Cluj maçında doğayı geçemedik. Yapacak bir şey yok.

Bazen istedikleriniz olmayabilir ama Avrupa'da son sözümüzü söylediğimize inanmıyorum. Son sözü söylemeye daha vakit var. En önemli engel CFR Cluj. Bakıldığında gruptaki en başarılı ikinci takım gözüküyor. Kolay olmayacak ama benim takımım kazanabilecek güçte ve kazanmak için oynayacağız. İnşallah kazanırız ve tekrardan bir kıvılcım yakarız'' şeklinde konuştu.

Terim, cezalı Melo'nun yerine CFR Cluj maçında oynaması beklenen Yekta'nın performansına değinirken, esprili bir şekilde, ''Kayserispor maçındaki ve bugünkü performansını karıştıracağız. Herhalde ortaya 6-7 puanlık bir şey çıkar'' derken, ''Uzun süre oynamadı ve birden her şeyi dört dörtlük yapması kolay değil. İyi olacaktır'' ifadelerini kullandı.

CFR Cluj maçı için kafasında tam bir kadro oluşturmadığını anlatan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, ''Elmander'e bile, 'Mümkünse bizimle gel, mümkünse soyun' dedim. Onu erken döndürebileceğimize inanıyorum. Çarşamba günü müthiş bir efor sarf edeceğiz. İnşallah gülen taraf biz oluruz'' şeklinde görüş belirtti.

Haberin Devamı