Gündem Sona eren üniversite kayıtlarının ardından YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman?

Sona eren üniversite kayıtlarının ardından YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman?

Paylaş
Sona eren üniversite kayıtlarının ardından YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman?

Üniversite kayıtları 3-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Dün sona eren üniversite kayıtlarının ardından gözler YKS ek yerleştirme tercihlerine çevrildi. On binlerce kişi şimdi aynı soruyu soruyor: YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman başlayacak? Üniversite kayıtlarının dün sona ermesiyle birlikte on binlerce kişi ek yerleştirme için nefeslerini tuttu. İlk tercihlerde herhangi bir üniversiteye yerleşemeyenler kontenjanlara göre ek tercih yapacaklar. Şimdi üniversite adaylarının gözü kulağı ek tercih tarihinde...

Haberin Devamı

EK YERLEŞTİRME TARİHİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme başvuru tarihi için henüz resmi bir açıklama yok.

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 15,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

Haberin Devamı