Kültür - Sanat Sonia Serpil Aslan, çocukluğunu terk eden çocuklar ile Contemporary İstanbul’da
Paylaş
Sonia Serpil Aslan, çocukluğunu terk eden çocuklar ile Contemporary İstanbul’da

Eserlerinde geçmişin, şimdinin ve gelecek zamanın bütünlüğünü; bilinçaltı, rüya, kimlik, cinsellik, travma, spiritüalizm, okült ve ölüm unsurlarını ‘Çocukluk Psişeni’ üzerinden gerçekçi, yer yer ürkütücü bir gerçeklikle yansıtan Sonia Serpil Aslan Contemporary İstanbul’da.

Sanatçı Sonia Serpil Aslan, “Çocuklarım” dediği Amigdala ve Eudaimonia sergilerinden heykellerle 14- 17 Eylül 2017 tarihlerinde düzenlenen Contemporary İstanbul’da izlenebilecek.

Heykellerinde bilinçaltında gizlenen endişe ve korkuları çocuk bedenleri üzerinden çarpıcı bir gerçeklikle sanatseverlerle buluşturan Aslan, çocukken yaşadığımız ve çocukluğumuzu terk etmek durumunda kalabileceğimiz olayları; geçmişin, şimdinin ve geleceğin arafında kalan çocuklar üzerinden gerçekçi bir sertlikle yüzümüze vuruyor.



Çocukluğun karanlık odalarına yolculuk

Değindiği gerçekliklerle insanları duygusallaştıran, onları bir türlü yüzleşemedikleri korkularıyla yüzleştirmeyi başaran Aslan, eserleriyle izleyiciyi çocukluğun karanlık odalarına götürüyor.

Çağdaş sanatın önemli örneklerinden heykelleriyle 2015 Miami Art Fair ve 2016 Art Expo New York’a katılan tek Türk olarak ülkemizi temsil eden Sonia Serpil Aslan, Mixer Art ile birlikte Contemporary İstanbul 2017’ye katılıyor. Sanatçı çocukluğa bulaşan korkuları, endişeleri ve üzeri örtülen yaşanmışlıkları toplumsal olarak göz ardı edemeyeceğimiz bir gerçekçilikle yüzümüze vuracağı heykelleriyle sanatseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı