Tamer Heper Sonuç değişmez
HABERİ PAYLAŞ

Sonuç değişmez

Yaklaşık bir ay önce eşimden boşandım, çocuğum annede kaldı ve çocuk için nafaka tayin edildi. Ancak bu nafakayı ödeme gücüm yok. Ödemezsem hapis cezası varmış, arada kaldım ne yapayım? Nafakayı indirme veya tamamen kaldırma ihtimali var mı? E.C.

Sondan başlayayım. Nafaka ödenmemesinin hapis cezası var, bu doğru. Şimdi de başa geleyim. Doğrusu sizin şu anki durumunuz itibarıyla nafakayı indirme veya kaldırtma imkanınızın olmadığını düşünüyorum.

[[HAFTAYA]]

Sebebi şu: Nafaka, çocuğun ihtiyacı ve ödeyecek olanın gücü nisbetinde tayin olunur. Sizin davanız daha bir ay önce bitmiş, bir ay önce hakim çocuğun ihtiyacı ve sizin durumunuzu inceledi bir nafaka tayin etti. Bu durum bir ay içinde çok ama çok önemli bir gelişme olmadıkça değişmez. O halde bir ay sonra durumun değişmeyeceği kabul edileceğinden nafaka konusunda yapacağınız girişimden bir sonuç alabileceğinizi sanmıyorum.

Haberin Devamı

Avukat ne yapsın?

Kiracımız kira bedellerini ödememeye başlayınca icra davası açtık, ancak adresini buraya nakletmediği için tabligatta güçlük çıkmış. Avukatımız bunun için işin geciktiğini söyledi ama bu arada da kiracı öldü. Şimdi mirasçıları devreye girdi. Kiraya verirken bize mi sordunuz diyorlar. Bu arada altı ay oldu avukatımız hâlâ bir sonuç alamadı. Bu işler böyle uzun sürer mi yoksa bizde mi bir eksiklik var? A.D.

Sizi teselli eder mi bilmem ama bizim memlekette kısa sürede biten bir iş biliyor musunuz? Ben bilmiyorum. Üstelik kırk sene önce avukatlığa başladığımda “İleride bu işler kolaylaşır daha rahat ederiz” diye ümitlenirken bugün işlerin kırk sene önceden daha zor yürüdüğünü görüyorum. Sizin olayla bağlantılı olarak söyleyeyim. Eskiden veraset ilamını mahkemeler bir hafta içinde verirdi. Neticede bir nüfus kaydına bakılacak ve bir karar yazılacak, peki şimdi ne oldu, yaklaşık altı ayda veriyorlar. İşte yukarıdaki anlattığım gecikmelerin açıklaması. Üstelik kırk sene önce bilgisayar yoktu, faks yoktu, hatta avukatlığa başladığım yıllarda ülkede fotokopi makinesi yoktu. Bugün her şeyimiz var ama iş yapacak insan yok. Bu şartlarda sizin altı ay beklemeniz doğal. Moralinizi bozmayayım ama biraz daha bekleyeceksiniz, avukatınız ne yapsın?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder