Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Sonuç her şeyi değiştirebilir
HABERİ PAYLAŞ

Sonuç her şeyi değiştirebilir

Haberin Devamı

Spermiyogram hassas bir test ve yaptırmadan iyice araştırma yapmak şart. Doktorun bu testin sonucuna göre değerlendirme yaptığı düşünülürse her şey titizlikle yapılmalı. Testi yaptıracak olan erkek de doğru şekilde hazırlanmalı, kurallara uymalı...

SORU: Sayı yeterli mi?


1 yıllık evliyim. Spermiyogram testi yaptırdım. Sonuçları yazıyorum, fikrinizi söyler misiniz? CEVAP Spermiyogram çok hassas bir testtir. Sadece bu konuda uzman kişilerin değerlendirdiği spermiyogram tahlillerinin sonucuna göre yorum yapılmalıdır. Spermiyogram vermek için doğru şekilde hazırlanmak ve doğru teknik ile sperm vermek de önemlidir. İdeal olarak bilgisayarlı sistemler ile değil, özel eğitimli teknik elemanlar tarafından yapılması gereken bu özel tetkik maalesef gerekli eğitim ve denetim olmadığından çoğu zaman yanıltıcı sonuçlar verebilmektedir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Nasıl ölçülür?


Penisimin boyunu nasıl ölçmem gerekiyor? CEVAP Teknik olarak rahatça duhul yapabilen 8-10 santimlik bir penis boyu tüm fonksiyonlar için yeterlidir. Penis boyu organ sertleşmişken üst yani göbek deliği hizasından ve penisin hemen kök kısmına baskı yapılarak (burada göbeğin alt kısmından sarkan yağ dokusu ölçüm değerini az gösterir) ölçülmelidir. Penis çapının fonksiyon açısından anlamı yoktur. Mukayese yaparken kadın vajinasının doğumda 3-4 kiloluk bir çocuğun dahi geçişine imkan verecek derecede esnek olduğunu ve penis boyundaki birkaç santimlik farkın daha ziyade kendinizin farkında olduğunuz teknik olarak önemsiz bir husus olduğunu unutmayınız.

SORU: İsteksizim

39 yaşındayım ve 11 yıllk evliyim. Sorunum cinsel isteksizlik. Bir ay ilişkiye girmesem aklıma gelmiyor. İlaç alınca ereksiyonu sağlayabiliyorum. Şekerim normal. Testosteron eksikliği olabilir mi? Bunun bir çaresi yok mu? Ne yapmalıyım? CEVAP İsteksizlik ve iktidarsızlık farklı konulardır ama başarısızlık ve stres, zamanla isteksizlik nedeni de olabilir. Cinsel isteksizlik hormonal veya psikolojik nedenlerden kaynaklanabilir. Androloji konusuyla ilgilenen bir üroloji uzmanına başvurunuz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder