Yaşam Sonunda 'buzlu kova' kostümü de çıktı!

Sonunda 'buzlu kova' kostümü de çıktı!

Paylaş
Sonunda 'buzlu kova' kostümü de çıktı!

ALS hastaları için başlayan, kafadan buzlu su dökme ve bağış kampanyası Türkiye dahil tüm dünyada hızla yayılırken, uyanık bir işadamı, uzmanlara göre sağlık riski taşıyan fenomenin 'susuz ve buzsuz' kostümünü üretti!

POSTA.COM.TR

Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalarına yardım ve bilinçlendirme kampanyası olarak başlayan kafadan buzlu su dökme eylemleri, Türkiye dahil tüm dünyayı sarmış durumda.

KAMPANYA NASIL İŞLİYOR?


Yazın son dönemine damgasını vuran ve sosyal medyada fenomen olan kampanya gereği, gönüllü katılımcı başından aşağı buzlu su döküp ALS için bağış yapıyor ve bu sırada 3 kişiye daha aynısını yapması için videolu davet gönderiyor, yani bilinen tanımıyla 'meydan okuyor'. Davet edilen 3 kişinin ise 24 saat içinde ya kafasından aşağı buzlu su dökmesi ya da kampanyaya 100 dolar bağış yapması gerekiyor.

FİYATI 39,99 DOLAR; 10 DOLARINI FİRMA ALS'YE BAĞIŞLIYOR


Çılgınlık halini alan bu kampanya son sürat devam ederken, ABD'de uyanık bir firma buzlu kova kostümü çıkardı. Halloween giysisi olarak tasarlanan bu kostüm, başaşağı duran bir kovanın ucuna eklenmiş ve dökülen su izlenimi yaratan tüllerden oluşuyor. Tüllerin arasında 'buz' efekti veren kumaş parçalarının yanı sıra, bu kostüme bir de elde tutulan buz kabı dahil edilmiş. Online pazarlama firması BrandsonSale'ın bu ürünün fiyatı 39,99 dolar (86 TL)

Hal böyle olunca, BrandsonSale firmasının 'geliştirdiği' kostüm, başından aşağı bir kova buzlu su döküp sağlık riskine girmek istemeyenler için iyi bir alternatif olabilir... Firma, her kostümden elde ettiği gelirin 10 dolarını (21 TL) kampanyaya bağışlıyor... (Bu arada kostüme verilecek 40 doları doğrudan ALS kampanyasına bağışlamak da bir alternatif olabilir.)

UZMANLAR 'ÖLÜM' UYARISI YAPMIŞTI

Medical Park Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Engin Türkmen önceki gün yaptığı açıklamada, “ALS hastalığına karşı başlatılan kampanyanın amacı çok anlamlı ve etkili. Ancak, bir kova buzlu suyun başından aşağıya dökülmesi hiçbir şikayeti olmayan sağlıklı bireylerde bile ani kalp durmasına neden olarak inhibisyon ölümlerine yol açabilir. Üstelik ciddi bir risk oluşturuyor. Tıpkı şoklama gibi buzlu su, kalpte elektroşok etkisi yaratarak ani kalp durmasına neden olabilir. Kalp, tansiyon gibi kronik hastalığı olan kişiler ise bu eylemden kesinlikle uzak durmalı” uyarısında bulunmuştu.

Hal böyle olunca, BrandsonSale firmasının 'geliştirdiği' kostüm, başından aşağı bir kova buzlu su döküp sağlık riskine girmek istemeyenler için iyi bir alternatif olabilir... (Bu arada, kostüme vereceği parayı doğrudan ALS kampanyasına bağışlamak da diğer bir alternatif olabilir)

ALS NEDİR?

Amyotrofik lateral skleroz (ALS), merkezi sinir sistemi, omurilik ve beyin sapındaki nöronların azalması sonucunda meydana geliyor. Bu hastalığa yakalanan kişilerde kasta zayıflık ve yutma zorluğu gibi semptomlar görülüyor. Uzmanlara göre ALS’ye yakalanan hastalar, ortalama 3-5 yıl yaşayabiliyor. Hastalık, zihinsel fonksiyonlara zarar vermiyor.



Haberin Devamı