Bilim - Teknoloji Sonunda o da yandı!
Paylaş
Sonunda o da yandı!

Durduğu yerde alev alan ya da patlayan üst düzey cihazlara, sonunda o da eklendi!

Apple'ın yeni tableti iPad Air hakkında hiç beklenmedik bir haber geldi. Yazın Çin'de, üçüncü parti şarj cihazları yüzünden kullanıcıların elinde patlayan iPhone haberlerinden sonra bu kez Apple ürünlerini satan GSM operatörü Vodafone bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Vodafone, Avustralya'daki bir mağazasında teşhirde duran iPad Air'in, şarj bağlantısında meydana gelen sorun nedeniyle alev alarak yanmaya başladığını kabul etti. Can kaybı yaşanmadan ve mağazada büyük çaplı hasar meydana gelmeden yangının söndürüldüğünü de ekleyen şirket, iPad Air'in ve teşhir standının kullanılmaz duruma geldiğini bildirdi.

Olayı duyuran Avustralya'lı haber sitesinin ise haberinde ısrarla "patlama" ifadesini kullanması dikkat çekti ve iPad Air'in patlamış olabileceği şüphesi doğdu.

Apple ise henüz konu hakkında bir açıklama yapmadı ancak beklenen açıklamanın "anormal voltaj yükselmesi ve kullanım hatası" ekseninde yapılacağı kesin gibi... Fakat, haberi duyan kullanıcılar evde değilken şarjda bıraktıkları tabletlerinin evde yangın çıkarma ihtimali karşısında büyük endişe yaşadılar.

Haberin Devamı
Kısa süre önce bir Sa >CHIP Online