Bilim - Teknoloji Sony sözünden dönüyor mu?
Paylaş
Sony sözünden dönüyor mu?

Sony, PlayStation 4 almayı düşünenleri yıkan yeni adımıyla adeta "sözünden döndü!"

Sony, Haziran ayında yapılan E3 2013 konferansı sırasında, sahip olunan oyunların başka oyunculara satılması veya ödünç verilmesi konusunu destekleyerek, Microsoft'a karşı pek çok oyuncu kazanmıştı. PS4'te DRM bulunmaması da yapılan sunumun önemli noktalarından biri idi.

Haberin Devamı

Ancak Sony, ani bir kararla Yazılım Kullanım Koşulları'nı değiştirerek adeta sözünden döndü ve pek çok kişiyi, çıkış tarihine bu kadar yaklaşılmış iken, şaşırtmayı başardı. Kullanım koşullarının yeni sürümüne göre kullanıcılar, disk ürünlerini kiralayamaz, yayınlayamaz, değiştiremez, uyarlayamaz, tercüme edemezler. Bunu yapabilmeleri için, eğer ürün Sony'ninse Sony'nin buna izin vermişolması gerekecek. Eğer işin içinde Sony'den farklı bir yayımcı firma varsa, bu firma tarafından onaylanmadığı sürece ikinci el oyunların satışının yapılması mümkün olamayacak.

E3'ün ardından Microsoft'un DRM politikasına itiraz sesleri yükselmişti ve Sony'nin PS4'ü için yoğun destek gösterilmişti. Bunun ardından Microsoft, bazı kurallarını değiştirerek geri adım atmak zorunda kalmıştı. Sony'den gelen bu beklenmeyen değişiklik ise insanların kafalarında soru işareti oluşmasına sebep oldu.

Haberin Devamı

Sony ise, sessiz sedasız yaptığı bu bu değişikliklere rağmen, E3'te söylendiği gibi, tüketicilerin PS4 disk ürünlerini satabileceklerini ve paylaşabileceklerini söylemeye devam ediyor. Ama bu açıklama, "disk ürünlerini" satmak isteyen ama yeni Kullanım Koşulları ile iyice kafası karışan PS4 oyuncularını ikna etmek konusunda yetersiz kalıyor.

Yapılan bu yazılı değişiklerin kullanıcıları nasıl etkileyeceği halen tam olarak belirli değil ve bu değişikliklerin PS4'ün satışına nasıl yansıyacağı tam bir soru işareti...

Resimlerle: PlayStation 4'ten resmi kareler!

Kaynak: CHIP Online