Yaşam 'Soraya'yı Taşlamak' yasakları deldi geçti!

'Soraya'yı Taşlamak' yasakları deldi geçti!

Paylaş
'Soraya'yı Taşlamak' yasakları deldi geçti!

'Soraya'yı Taşlamak' yasakları deldi geçti!

Gerçek bir olaydan yola çıkılarak sinemaya aktarılan “Soraya’yı Taşlamak” filmi, İran Büyükelçiliği’nden gelen baskılara rağmen dün vizyona girdi.

Haberin Devamı

SİNEMANIN EN FARKLI FİLMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Filmin dağıtımcısının basın danışmanı Nizam Eren’den gelen bilgiye göre 3 hafta kadar önce İran Büyükelçiliği, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na bir yazı ile başvurup ‘ilişkilerimize zarar vermemek adına filmin gösterimden kaldırılmasını’ istedi. Dışişleri Bakanlığı’nın konuyu Kültür Bakanlığı’na sormasının ardından Kültür Bakanlığı, İstanbul Telif Hakları Müdürlüğü’nün fikrine başvurdu.

Telif Hakları Müdürlüğü, ‘filmin denetim başvurusunun henüz yapılmadığını ve başvurudan sonra gerekenin yapılacağını’ belirtti.

Yapılan incelemelerin sonunda Telif Hakları Müdürlüğü, filmin gösterimden kaldırılmak yerine “çocuklara kötü örnek teşkil edecek yoğun şiddet” içerdiğini öne sürülerek filme 18 yaş sınırı getirdi.

Haberin Devamı

Hollywood yapımlarında da karşımıza çıkan İran kökenli aktris Shohreh Aghdashloo’un rol aldığı “Soraya’yı Taşlamak / The Stoning of Soraya M.”, 1986’da İran’da geçiyor. Filmde, kocası tarafından nafaka vermemek için iftira atılan ve sonunda taşlanarak feci şekilde öldürülen Soraya’nın hikâyesi anlatılıyor.