Bilim - Teknoloji Sorun çözüldü; ama...
Paylaş
Sorun çözüldü; ama...

Android 5.0 Lollipop'un bazı kullanıcıların canını sıkan sorunu çözüldü; ancak...

Nexus 5 kullanıcıları için büyük problem yaratan bellek sızıntısı sorunu, Google tarafından "kendi içinde" çözülmüş durumda. Google, geçtiğimiz hafta Android Lollipop 5.1'in fabrika ROM'larını Nexus 5 kullanıcıları için kullanılabilir hale getirmişti.

Söylenenlere göre, uzun süreli bir kullanımın ardından bellek kullanımı 1GB'yi aşabilmekte ve bu da telefonun mesajlaşma ve numara çevirme gibi temel sistem uygulamalarının çalışmayı durdurmasına sebep olabilmekte. Görünene göre, Nexus 6 kullanıcıları ise bu sorun ile karşılaşmamaktalar.

Google, Android 5.0.1'de gözüken benzer bir sorundakinin aksine, bu soruna oldukça hızlı bir şekilde tepki vermiş durumda. Ancak, firmanın söylediğine göre, sorunu düzeltecek olan güncelleme henüz kullanıcılara iletilecek son haline ulaşmış değil.

Eğer Android'in son sürümünü kullanan kişilerden biriyseniz ve bu sorun ile karşılaşıyorsanız, sorunu bildirmenizde fayda olabilir. Eğer son sürümü henüz yüklemediyseniz, büyük ihtimal ile Google'ın sorunu onarmasını beklemenizde büyük fayda olabilir...

Haberin Devamı

Resimlerle: Android cebiniz için en iyi 84 duvar kağıdı

Kaynak: CHIP Online