Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Sorun olduğunu gösterir
HABERİ PAYLAŞ

Sorun olduğunu gösterir

Haberin Devamı

Boşalırken erkekten sperm gelmemesi sorun olduğunu gösterir. Böyle bir durum varsa uzmana başvurun. Çünkü bu tıkanıklıktan, şeker ya da iltihaptan kaynaklanabilir....

SORU: Testislerim acıyor

25 gün önce sol varikosel ameliyatı oldum. Ameliyattan sonra testislerime darbe alınca acıyor. Bu sorun yaratır mı? Sperm sayımı olmadan ameliyatın iyi geçtiğini anlama şansım var mı? İleride çocuk sahibi olabilir miyim? Eğer sperm sayısı yetersizse mikrocerrahi ile düzelir mi?

CEVAP

Testisler sıkıştırılınca veya darbe ile ağrı duyulan organlardır, sıkmamanızı öneririm. Varikosel ameliyatı sırasında oluşabilen bazı komplikasyonlar testiste şişme veya küçülme ile kendini belli edebilir. Ameliyat öncesi ve sonrası uzman bir androloji laboratuvarında yapılan sperm tahlillerini karşılaştırmadan çocuk sahibi olma şansınızı ve ameliyatın buna etkisini değerlendirmek mümkün değildir.

SORU: Yumurtalıklarım ağrıyor, neden?

25 yaşındayım. Yumurtalıklarımda ağrı var. Bir de sol yumurtalığımda misket büyüklüğünde bir yuvarlak cisim var. Ağrının sebebi ne olabilir?

CEVAP

Bu tip durumlarda muayene etmeden yorum yapmak çok hatalı olabilir ve hayati tehlikesi olan bazı hastalıkların ihmaline neden olabilir. Durumunuz basit bir kistten kaynaklanmakta olabileceği gibi acilen ameliyat gerektiren bir tümör de olabilir. En kısa zamanda üroloji uzmanına başvurarak muayene olmaktır.

SORU: Sperm gelmiyor

20 yaşındayım, benden sperm gelmedi. Çok korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Ejakülasyon, yani boşalma sırasında meni gelmemesi normal bir durum değildir. Bir sorun olduğunu gösterir, bu duruma aspermi adı verilir. Meniyi oluşturan salgının çok büyük kısmı prostatın arkasında bulunan ve vesiküla seminalis adını alan bir çift meni kesesinden kaynaklanır, normal bir boşalmada ortalama 1.5-3 cc arası normal miktardır, cinsel perhize bağlı artma ve azalma gösterir. Vesiküla seminalislerin veya boşaltım kanallarının doğuştan eksik olması veya bir infeksiyon nedeniyle tıkanması bu duruma sebep olabilir.

Nörolojik bir hastalığı olanlarda ve bazı şeker hastalarında ise meninin dışarıya boşalmak yerine, arkaya yani idrar kesesine boşalması nedeni ile meni gelmemesi görülebilir. Boşalma sırasında meni gelmemesi mutlaka bir ürolog tarafından değerlendirilmeli, ilaç veya ameliyatla tedavi edilmelidir.

SORU: Sorun düzelir mi?

Sol yumurtalığım alındı. Sağdaki küçük ve damarlı. 26 yaşındayım, bıyıklarım çıkmadı. Hormon tedavisiyle sorunlarım düzelir mi?

CEVAP

Tek ve küçük bir yumurtanız olduğu anlaşılıyor. Hem sperm üretiminde hem de erkeklik hormonu olan testosteron üretiminde sorununuz olma ihtimali çok fazla. Öncelikle bir üroloji uzmanına başvurunuz, testleriniz yapılarak tedaviye başlanabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder