Yazgülü Aldoğan Sorun sınav değil, eğitimi beceremediler!
HABERİ PAYLAŞ

Sorun sınav değil, eğitimi beceremediler!

Haberin Devamı

Biz bu işi başaramıyoruz, en iyisi okulları kapatalım deseler şaşmayacağım artık! Geldiklerinden beri 15 yılda eğitime 6 bakan geldi. Değişmeyen, yap boz olmayan hiçbir şey kalmadı:

Yaptıkları ilk iş, 2004’de müfredatın değiştirilmeye başlanması. 2005’de lise 4 yıla çıkarıldı.

Benim oğlum ilk kurbanlardan, müfredat hazır olmadığından 4. yıl boş geçti! O yıl LGS yerine OKS geldi. İki yıl sonra OKS yerine YGS ve LYS devreye sokuldu. 2009’da üniversite girişte katsayı kaldırıldı.

2010’da 3 aşama yerine yine tek aşamalı sınava dönüldü. Ve düz liselerin tümü Anadolu Lisesi yapıldı. Böylece yabancı dil dahil, daha iyi bir eğitim veren Anadolu Liseleri de aslında normal lise oldu.

Eğitime en büyük kötülüklerden biri 2012’de, 8 yıllık zorunlu eğitim yerine kız çocuklarının eğitimine büyük darbe vuran ve eğitimden alan 4 artı 4 artı 4 denilen ucube sistem!

Aslında siyasi bir karar olan dershanelerin kaldırılması, yine RTE’nin bir sözüyle paldır küldür uygulandı! Amaç FETÖ’nün elindeki dersanelerin kapatılmasıydı ama hepsi kapatıldı.

2014’de ise TEOG konuldu. Sadece TEOG öğrencisi değil, TEOG velisi diye bir kavram çıktı! Ve bu yıl okulların açılmasına iki gün kala RTE, “Bu TEOG’u kaldırın” dedi!

Şimdi kaldırılıyor!

Üstelik de acaba TEOG’da imam hatip liseleri başarılı olamadı diye mi, ya da ilk sınavda başarı çok düşüktü, ikinci sınavda ise tam tersi çok yüksek oldu, onun için mi diye eleştiriler havada uçuşurken!

Merkezi sınav zorunlu

Orta öğretimde 17 milyon öğrenciniz varsa bu öğrencilerin hepsi aynı düzeyde değildir. Eğitimde bölgeler arasında da büyük fark var. Her zaman vardı, şimdi de var.

PKK’nın okul yaktığı ülke burası, aileler 9-10 çocuklu. İstanbul’da, özel ders aldırılan, ailenin bütün olanakları akıtılan tek çocukla bir olabilir mi? Doğu, Güneydoğu çocuğu her koşulda geride başlıyor yarışa. Sınav ve yarış niye var?

Her okul aynı değil

Her öğrenci aynı olmadığı gibi her okul da aynı değil. Kimi okulun olanakları da, verdiği eğitim de daha iyi ve herkes çocuğunu bu okullara göndermek istiyor. Her okula aynı olanakları sağlayamıyorsunuz!

Her çocuğa da aynı koşulları sağlayamazsanız en iyilerine, en başarılılarına, en çalışkan, en zekilerine ayrıcalık sağlayacaksınız. Bunu eğitim yılı açılışında Başbakanın öğrenciye “TEOG kaldırılsın mı?” diye sormasıyla çözemezsiniz!

TEOG olmaz, MEOG olur! Tıpkı üniversite giriş sınavında olduğu gibi, her öğrenci TIP Fakültesi’ne gidebiliyor mu?

Elbette seçme ve eleme sınavı olacak. Torpil, kayırma olmasın diye de merkezi olacak. Her okul kendi sınavını yaparsa Ağrı’daki çocuk İstanbul’daki liseye girme şansını tamamen kaybeder.

Zorunlu din eğitimi

Başbakan çocuklara ballı müjdeler veriyor: “İstediğiniz okula gideceksiniz, sadece din alimi olacaksanız imam hatip’e gideceksiniz” diyor. Onun için mi bütün Anadolu Liselerini imam hatip yapıyorsunuz?

Evinin olduğu bölgede sadece imam hatip var diye çocuk zorla oraya yönlendiriliyor da gitmemek için torpil arıyor! Küçük yerlerde imam hatip dayatılıyor.

Ödenek artıyor Üstün yetenekli liselerini, fen liselerini çoğaltacaklarına, imam hatip liselerini çoğaltıyor, onlara verilen ödeneği arttıyorlar. Şaşırtıcı değil, baştan beri söylemediler mi, amaç “Kindar ve dindar nesil yaratmak!”

Müfredat değişikliği

Çağ değişiyormuş, müfredat onun için değişmiş! Bunun için mi içinden çağdaş sanat, bilim, ilim çıkarılıyor ve din dersleri, peygamberin hayatı artıyor da artıyor!

Laik eğitim bitti, zorunlu din eğitiminde cihat bile var! Atatürk ilke ve inkılapları çoktan çıkarıldı da neredeyse Atatürk de tümden çıkarılacak. Milli eğitim dini eğitim oldu. Ruhuna fatiha okuyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder