Opr. Dr. Hande Akbaş Sorun var mı diye bakılmalı
HABERİ PAYLAŞ

Sorun var mı diye bakılmalı

Haberin Devamı

Bazı kadınlar cinsel açıdan isteksiz olduğundan yakınıyor. Bunun için önce kadın hastalıkları ve doğum uzmanına gidin, jinekolojik bir neden var mı baktırın. Eğer sorununuz yoksa psikolojik açıdan çözüm arayabilirsiniz.

Bebeğimiz olmuyor

2 yıllık evliyim. 3 aylık iğnelerden yaptırdık. İğne bitince çocuk sahibi olmaya karar verdik. Eşim adet görmeyince doktor ilaç verdi. Kanama normale döndü ama hamile kalamıyor. 1 yıldır bekliyoruz. Ne yapalım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, korunma amacıyla verilen 3 aylık iğnelerde en sık rastlanan yan etki sonrasında adet görememektir. Eşinizde de bu etki görülmüş. Doğum kontrol ilacı sonrası normale döndüyse iğnelerin etkisi geçmiş, yumurtlama tekrar başlamış demektir. 1 yıldır korunmasız ilişkiye rağmen gebelik oluşmadıysa altında yatan başka nedenler olabileceğinden bir an önce doktora başvurarak gerekli tetkikleri yaptırın.

Dış gebelik mi?

24 yaşında, 1 yıldır evli kadınım. Adetlerim normalken son adetim 25 gün gecikti. Doktora gittim, gebelik testi yapıldı. Ultrasonda bebek görülemedi. Dış gebelikten şüpheleniyor. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, adet gecikmenizde 25 gün çok uzun bir süre. Kanda gebelik hormonunuz yüksek çıktıysa o zaman rahimde ya da dış gebelikse bile tüplerde en azından gebelik kesesinin görülüyor olması beklenirdi. İkinci bir fikir almanızı öneririm.

Epilasyon zararlı mı?

Genital bölgeme epilasyon yaptırsam yumurtalıklara ve rahme zarar verir mi? Anne olur muyum?

CEVAP

Sevgili okuyucum, 18 yaşını tamamlamış her kadının genital bölgesine lazer epilasyon yapılabilir. Bu işlem rahim ya da yumurtalıklarınıza etki etmez. Sadece işlem sırasında gebelik olup olmadığının dikkat edilmesi yeterlidir.

İsteksizim

4 yıldır evliyim, 3 yıl önce tedaviyle çocuk sahibi oldum. Doğum sonrası cinsel olarak isteksizleştim. Neden kaynaklanıyor?

CEVAP

Sevgili okuyucum, cinsel isteksizliğin birçok nedeni olabilir. Öncelikle kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak isteksizliğin jinekolojik bir nedeni olabilir mi diye baktırmanızı öneririm. Hiçbir problem teşhis edilemezse, o zaman size önerim cinsel terapi uzmanına başvurarak psikolojik açıdan isteksizliğin nedenini araştırtmanız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder