Gündem Sorunlu kurumları şikayet doktorluktan etti

Sorunlu kurumları şikayet doktorluktan etti

Paylaş
Sorunlu kurumları şikayet doktorluktan etti

Doktor Müslüm Doğan, görev yaparken kamu kurumlarında karşılaştığı sıkıntıları 30 ayrı dilekçe ile üst makamlara iletince mesleğinden oldu

30 DİLEKÇE YAZDI

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2007’de mezun olan 30 yaşındaki doktor Müslüm Doğan, Mayıs 2008’de Erzincan’ın Mollaköy beldesindeki sağlık ocağında doktor olarak göreve başladı. Doktor Müslüm Doğan, görev yaparken kamu kurumlarında karşılaştığı sıkıntıları 30 ayrı dilekçe ile üst makamlara iletti.

BAKANLIKLARA İLETTİ

Dilekçelerine bir yanıt alamayan Dr. Müslüm Doğan, bu kez kurumları Başbakanlık’a ve bağlı bulundukları bakanlıklara dilekçeyle şikayet etti. Ne olduysa bundan sonra oldu. Yazdığı dilekçeler yüzünden önce uyarı cezası alan 19 aylık doktor Müslüm Doğan, geçen 15 Ocak’da da meslekten atıldı. Dr. Müslüm Doğan görevine iade edilmesi için dava açtı.

İHBAR ASILSIZMIŞ!

Belde sakinleri de doktorun görevine iade edilmesi için bin 500 imza topladı. Erzincan Sağlık Müdürü Mesut Turan ise, Dr. Müslüm Doğan’ın hastalara bakmak yerine kurumlara sürekli şikayet dilekçeleri ile asılsız ihbarlarda bulunduğunu, bu nedenle de görevine son verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Recep DEMİRCİ/DHA