Bilim - Teknoloji Sosyal ağlar reklamcılığın yeni yüzü oldu
Paylaş
Sosyal ağlar reklamcılığın yeni yüzü oldu

Tüm dünyadaki reklamcılık anlayışı yavaş yavaş değişmeye başladı. Artık reklam verenler televizyon ya da gazeteler yerine interneti tercih ediyor

60'lı ve 70'li yılların oluşturduğu serbest ekonomik ortam için reklamcılığın altın çağı denir. Bu dönemde reklamcılar hiçbir kısıtlamayla karşılaşmadan, istedikleri firmaları dünya markası haline getirdiler. Ancak geçen zaman içerisinde hem tüketiciler reklamcıların hilelerini keşfetmeye başladı hem de devletler bu konuda sınırlandırmalar getirdi.

Haberin Devamı

Son yıllarda, reklamcılık sektörü ikinci altın çağını yaşamak için kollarını sıvamaya başladı. Bu altın çağı oluşturacak platform ise internet olarak görülüyor. Sanal dünyanın sonsuz iletişim kaynakları sayesinde reklamcılar yine yeteneklerini ortaya koyup ilginç tanıtımlar yapabiliyor.

İnternet Reklamcılığı Televizyonla Yarışmaya Başladı

Amerikan Reklam Araştırması Derneği'nin açıkladığı sonuçlara göre sosyal medya reklamcılığı geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 10 oranında büyüdü. Birçok firma bu bütçe büyümesini önümüzdeki yıl yüzde 70 oranında olmasını bekliyor.

İnternet Reklamcılığı Büro'sunun araştırma sonuçlarına göre ise ABD'deki reklam sektöründe TV yüzde 13'lük bütçe artışı yaşarken internet reklamcılığı yüzde 11'lik büyüme gösterdi. Bu hızlı büyümeni arkasındaki isim ise yüzde 33'lük reklam payıyla Facebook oldu.

Haberin Devamı

Araştırmalar önümüzdeki yıl iPad ve akıllı telefonlarda yayınlanmak için hazırlanan reklamların yüzde 22 artış göstereceğini de açıkladı. Şu anda internet reklamcılığına en çok para harcayan firmaların Pepsi, Starbucks ve Ford olduğu raporlarda yer aldı.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.