Bilim - Teknoloji Sosyal Ağlar Yalnızlığı mı Depreştiriyor?
Paylaş
Sosyal Ağlar Yalnızlığı mı Depreştiriyor?

Günümüz internetinin halen daha yükselen trendlerinden olan sosyal ağlar, araştırmacıların yeni hedefi haline geldi.

İnternet dünyasında yaşanan gelişmeler, beraberinde birçok soruyu da getiriyor. Hızla yükselen sosyal ağ denilen olgu, insanların sanal arkadaşlık konusunda ne kadar aç olduğunun altını çiziyor. Hal böyleyken, araştırmacılar da bu konuya değinmeden duramıyor. Son zamanlarda araştırmacıların cevabını aradığı bir soru var; "Sosyal ağ sitelerine üye olmak yalnızlığın sebebi midir yoksa bir sonucu mu?"

Haberin Devamı

Psikologlara göre bu sorunun çok farklı cevapları var. Kimi uzmana göre yalnızlık duygusunu halihazırda içerisinde besleyen kişi, herhangi bir sosyal ağ sitesine üye olduğunda yalnızlık duygusunun körüklenmesine sebep oluyor. Halihazırda yalnızlık duygusunu çok ön plana çıkarmayan biri ise, sosyal ağlardaki hareketleriyle de yalnızlıktan uzak bir izlenim çiziyor.

Bunu gören kendini yalnız hisseden kişi, yalnızlığını daha da pekiştirmiş oluyor. Diğer bir deyişle, yalnız kişi sosyal ağlar yaygın değilken yalnızlığını kendi içinde yaşardı. Şimdi ise internet üzerinden diğer insanların yalnız olmadığını düşünüp (görüp) kendi yalnızlığını pekiştiriyor. Daha fazlası için ShiftDelete.Net adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı