Eğitim - Kariyer Sosyal bilimler liselerinde yabancı dil sınıfları açılacak

Sosyal bilimler liselerinde yabancı dil sınıfları açılacak

Paylaş
Sosyal bilimler liselerinde yabancı dil sınıfları açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı yükseköğretime geçişte dil alanına kaynaklık eden seçmeli dersleri, sosyal bilimler liselerindeki öğrencilerin seçimine açtı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nce 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibarıyla tüm ortaöğretimde alan uygulaması kaldırılarak yerine yatay ve dikey geçişlere imkan veren esnek bir yapıda oluşturulan ortak ve seçmeli derslerin yer aldığı haftalık ders çizelgeleri uygulamaya konuldu.

Ayrıca yapılan yeni düzenlemeyle ortaöğretimden yükseköğretime geçişte Matematik-Fen (MF), Türkçe-Matematik (TM), Türkçe-Sosyal (TS) ve dil puanı türlerine göre öğrenci alan yükseköğretim programlarına öğrencilerin hazırlanabilmesi için ortaöğretimdeki ders seçimleri de güncellendi.


YABANCI DİL SINIFLARI OLUŞTURULACAK


Sosyal bilimler liselerinde öğrencilerin seçmeli ders havuzundaki derslerden yapacakları ders seçimi ile yabancı dil sınıfları oluşturulacak. Böylece bu okulların öğrencilerine de dil puanı türü ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına yönelik alt yapı desteği sağlanacak.

Haberin Devamı