Siyaset Sosyal medya ilk vekil adayını çıkardı
Paylaş
Sosyal medya ilk vekil adayını çıkardı

Sosyal medya üzerinden milletvekili aday adaylığı açıklayan ilk isim Özcan Altunkaya oldu. Altunkaya CHP'den yarışa girmek istiyor

Türkiye’de yaklaşık 15 milyon kişi Facebook ve twitter gibi sosyal medya araçlarını kullanıyor. ABD’de başkanlık seçimlerinde Obama’ya büyük bir avantaj sağlayan sosyal medyaya ilk adım atan lider CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olurken, sosyal medya üzerinden milletvekili aday adaylığı açıklayan ilk isim Özcan Altunkaya oldu.

Facebook üzerinde “CHP’den milletvekili aday adaylığımı destekleyen 1000 kişi bulurum” başlıklı grup kuran Altunkaya, bir hafta içinde bu hedefi aştı ve yaklaşık 5 bin üyeye ulaştı. Altunkaya milletvekili adaylık sürecini “Proje üretmenin, kalın bir cepten daha önemli olduğunu göstermek istiyorum.”şeklinde özetliyor

Haberin Devamı

12 MİLYON FACEBOOK, 3 MİLYON TWITTER KULLANICISI

Türkiye’de internet kullanıcısı olup da Facebook kullanıcısı olmayan neredeyse yok gibi. Yaklaşık 6 milyon ADSL abonesinin bulunduğu ülkemizde 12 milyon civarında Facebook 3 milyon civarında ada twitter kullanıcısı bulunuyor. Hal böyle olunca sosyal medya siyasetle ilgilenenler için de önemli bir iletişim mecrası olarak kullanılmaya başladı.

ABD başkanlık seçimlerinden Obama’ın zaferinde büyük rol oynayan soysal medyayı Türkiye’de ilk kullanan lider CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. 12 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde sosyal medyanın CHP tarafından aktif olarak kullanılması bekleniyor.

GRUBU 26 ŞUBAT'TA BAŞLATTI

Bununla birlikte milletvekili adayları içinde Türkiye’de soysal medyayı aktif olarak kullanmaya başlayan ilk aday yine bir CHP’li oldu. İstanbul Gaziosmanpaşa CHP Üyesi Özcan Altunkaya 26 Şubat’ta Facebook’ta ““CHP’den milletvekili aday adaylığımı destekleyen 1000 kişi bulurum” başlıklı grup kurdu. Sadece bir hafta gibi kısa sürece 1000 kişinin desteğini alan Altunkaya’nın grubu 15 Mart itibariyle hedefinin çok çok üzerine çıkarak 4 bin 650 kişiye dayandı.

Haberin Devamı

'İNTERNETTE SADECE APOLİTİK İNSANLAR YOK'

Türkiye’deki en önemli şehir efsanelerinden biri de internet kullanıcıları apolitik, çevresindeki olaylara duyarsız, sanal eğlence peşinde koştuklarıdır. Bu düşünce kalıbının büyük bir yanlış olduğunu söyleyen Altunkaya, “Y Kuşağı dediğimiz bir kuşak var. İlk bakışta apolitik bir görüntü veriyorlar. Oysa ki, Arap Yarımadası'nda yaşanan olaylar da gösteriyor ki, internet kullanıcıları kendilerine uygun mesajla ulaşıldığında büyük değişimlere yol açan politik hareketlerde de bulunabiliyorlar. Türkiye milyonlarca Facebook kullanıcısı var. Yaklaşık 12 milyon kişi bu sayı.

Ben bu insanları ulaşabileceğimizi göstermek istedim. Face’de 1000 kişilik bir gruba ulaşmak sosyal medyayı bilenler açısından büyük bir başarı olduğu görülecektir. Ben 3 bin kişiye ulaştım. Hedefi daha da büyütüp 5 bin yapacağım. Zaten Facebook daha fazlasına izin vermiyor. Şunu söylemek istiyorum. En azından şu anda 2 bin kişiyi CHP için harekete geçirdim. ” diyor.

Haberin Devamı

Neden CHP, neden şimdi?

Özcan Altunkaya, 1977 Artvin Hopa doğumlu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Ekonomi Gazetecileri Derneği Üyesi .Yaklaşık 13 yıllık gazetecilik deneyiminden sonra halkla ilişkiler sektöründe çalışmaya başlamış. Şu anda Türkiye’nin önde gelen birçok şirketine medya danışmanlığı yapıyor.

Altunkaya, “Kendimi bildim bileli siyasetin içindeyim, lise 1. sınıfta ilk 1 Mayıs Bayramı katıldığımda tir tir titriyordum. Binlerce kişinin bulunduğu Samsun’daki meydanda yine liseli bir arkadaşımla alandaki tek pankart olan ‘Üreten biziz yöneten de biz olacağız’ pankartını nasıl taşıdığımızı hala unutamıyorum. Üniversite yılları kuşkusuz yine sol hareketin içinde geçti. Gazetecilik yıllarımda hep doğrunun yanında olmaya çalıştım. Çok kez işsiz kaldım, çok kez parasız. Yine bir derginin kapatılması sonrasında işsiz kaldım. Kendimi PR sektöründe buldum. Burada da çok şey öğrendim, büyük katkıları oldu bana” diyor.

Haberin Devamı

“Proje üretmenin, kalın bir cepten daha önemli olduğunu göstermek istiyorum.”

Altunkaya, CHP ile ilgisinin 1995 yılınki seçimlerde başladığını söylüyor. Aynı yıl ilk kez sandık görevlisi olarak CHP’yi temsil ettiğini söyleyen Altunkaya, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilmesiyle İstanbul Gaziosmanpaşa’da partiye üye olduğunu söylüyor. CHP milletvekilliği adaylığı fikrinin ise yaklaşık 1 ay önce ortaya çıktığını belirten Altunkaya Facebook grubunda “Siyasi yaşamımda ise arayışlar içindeydim. Artık birşeyler söyleme zamanı geldi diyordum. CHP çatısı altında birşeyler yapmak zorunda olduğumu hissediyorum. Milletvekilliği bu sürecin ismi, olur ya da olmaz, ama sürece bir şekilde dahil olmak gerekiyor. Bir başka amaç da çevremde yüzlerce binlerce insan ülke sorunları için kafa yoruyor, çözüm üretiyor. Ancak insanlar bu çözümlerini hayata geçirmekten çekiniyorlar. Nasıl olsa, bizi kimse umarsamız, nasıl olsa TBMM kapısı bize kapalı diyerek sürece katılmıyor. Oysaki yeni CHP'de ben bu kanalın açıldığını düşünüyorum. Kamuoyunda bilinenin aksine milletvekili olmak için sadece paranın ve gücünün yeterli olmadığını göstermek istiyorum. Milletvekili olmak için, çalışmanın, proje üretmenin, kalın bir cepten daha önemli olduğunu göstermek istiyorum.En azından bunu denemek istiyorum, CHP'nin de bu kanalı açtığını düşünüyorum. Bu amaçla İstanbul II. Bölge'den CHP Milletvekili adayı olmayı planlıyorum.” diyor.

Haberin Devamı

POSTA / İNTERNET