Serhan Sokulgan Sosyal medyanın kaprisleri
HABERİ PAYLAŞ

Sosyal medyanın kaprisleri

Haberin Devamı

Artık çoğu kişi sosyal medyadan sıkılsa da onsuz da yapamıyor. Gözünü açar açmaz Instagram ve Facebook'ta "neler olmuş" duygusundan çıkamayanlar bu sinsi merakla güne başlıyor. Yakın arkadaş takımından kavga edip, hemen birbirini silenler, kızdığı sevgilisini engelleyenler ve dahası... Uzun zaman birbirini görmeyip bir mekanda karşılaşan arkadaş takımlarının "şekerim sen niye fotoğraflarımı beğenmiyorsun" ya da "videolarımı niye izlemiyorsun" cümlesini duymaktan artık çok sıkıldım. Hele birbirine küsüp takipten çıkarılan arkadaşı, tekrar ekleyip hiç bir şey olmamış gibi davranmak daha da sinir bozucu. Kısaca "Her şeyim şahane" imajı çizmek için paylaşılan aracı sosyal medyanın iştahı bitip tükenmez.

ZÜLFÜ LİVANELİ'NİN TOPLAYICI GÜCÜ


Zülfü Livaneli'nin Zorlu PSM'de verilen "kuşaktan kuşağa" konseri herkesi ziyadesiyle büyüledi. 50. yılı şerefine verilen konserde Çaba derneği'nin de projenin içinde oluşu konsere daha da anlam kazandırdı. Sezen Aksu, Kenan Doğulu, Göksel,Yonca Lodi, Sıla, Kardeş Türküler, Zülfü Livaneli şarkılarını yorumlayanlar arasında olanların en dikkat çekicileriydi. Geceyi en güzel kılan diğer bir kare de yaşları 6 ile 19 arasında değişen 60 çocuktan oluşan "çocuk kalbim seni söyler" korosunun seslendirdiği şarkı oldu. Tüm sanatçıların hep bir ağızdan söylediği "Güneş topla benim için" herkesin kalbine dokundu.

Bu harika konserin ardından zülfü Livaneli'nin 50.yılına özel albümde raflarda yerini alıyor.

İşte şarkılar ve sanatçılar:

SEZEN AKSU Günlerimiz FAZIL SAY & SERENAD BAĞCAN Yiğidm Aslanım Burda Yatıyor CANDAN ERÇETİN Merhaba SILA Belalım KENAN DOĞULU Özgürlük SELDA BAĞCAN Çırak Aranıyor FUNDA ARAR Zor Yıllar KARDEŞ TÜRKÜLER Leylim Ley YAŞAR Gün Olur TEOMAN İstanbul’u Dinliyorum YENİ TÜRKÜ Gözlerin LİNET Sevda Değil AYNUR Dağlara Küstüm Ali MERT FIRAT Güneş Topla Benim İçin MELİHAT GÜRSES Çok Uzak TUNA VELİBAŞOĞLU Bana Bir Şarkı Söyle ÖZGÜN Yalnız İnsan ÇOCUK KALBİM SENİ SÖYLER KOROSU Sevdalık Hayat ÖZLEM TANER Gökkuşağı Gönder Bana KUBAT Memik Oğlan ZUHAL OLCAY Sevdalı Başım SUAVİ Saat 4 Yoksun AYNUR AYDIN Sürgün TEOMAN İstanbul’u Dinliyorum YONCA LODİ Sus Söyleme GECE YOLCULARI Böyledir Bizim Sevdamız NÜKHET DURU Bir Yelkenlim Olsaydı FERİDUN DÜZAĞAÇ Kardeşin Duymaz AHUZAR Nefesim Nefesine MEHMET ERDEM Mektup ŞEVVAL SAM Hoşçakal Kardeşim Deniz HALİL SEZAİ Asya – Afrika JEHAN BARBUR Bulut mu Olsam FIRAT TANIŞ İçimizden Biri ERKAN OĞUR - İSMAİL HAKKI DEMİRCİOĞLU Eski Tüfek ONUR AKIN Atlı ATA DEMİRER Akdeniz GÖKSEL Karlı Kayın Ormanı HALUK LEVENT Kan Çiçekleri CENGİZ ÖZKAN Mayın HARUN TEKİN (MOR VE ÖTESİ) Yangın Yeri SEYFİ YERLİKAYA Duvarlar SEVCAN ORHAN Neylersin HÜSNÜ ARKAN Nurhak BULUTSUZLUK ÖZLEMİ Hoşgeldin Bebek CEYLAN ERTEM Kız Çocuğu SELÇUK BALCI Yalnızlık CİWAN HACO Merhaba BEKİR ÜNLÜATAER Sevdiceğim ROJİN Kuşların Vurulduğu Zaman HENNİNG SCHMİEDT - ULRİCH MAİSS Veda Film Müziği



EMRAH'IN OĞLUNUN DURUMU


Şarkıcı Emrah'ın yıllar evvel kendisinden olduğu ispat edildiği halde kabul etmediği oğlu için geçen gün düşünüp yine çok üzüldüm. Kanalları zaplarken bir evlilik programında gördüm kendisini. Zaten evlilik programları reyting hırsından ne yapacaklarını artık şaşırmış durumdalar. Sürekli istemediği oğlu imajıyla yaşamak genç bir delikanlı için ne kadar zorlu ve kırıcı.
Bir dönem babası ile pozlar vermiş olsa da hala yalnız ve mahzun bir yüz ifadesinde Tayfun Erdoğan. Gayet saygılı ve üsluplu bir çocuk da. Programda şarkılar söyledi ve sesi de gerçekten tipi gibi babasının kopyası desem yeridir.
İnsanlar "keşke yetişkin çocuğum olsa" hasreti çekerken, her işi yapan ve bundan çekinmeyen bu genç delikanlı oldukça da gururlu olsa gerek ki saygısından babasına tek bir kelime de söylemiyor. Yıllar öyle çabuk gelip geçer ki kimi, kimin eline bakacağı hiç belli olmaz; o yüzden seneler geçmeden Emrah'ın oğlunu artık sarıp sarmalaması lazım.


KOKTEYL USTASI BORGO




Eğlence sektöründe şu sıralar herkes yatırım yapmaktan kaçınırken, kendine ve projelerine güvenen işletmeler de yok değil. Onlardan bir tanesi, Ortaköy Dereboyu'nun sonunda açılan Borgo. Kapılarını yeni açan mekan bar atmosferi, terası ve ambiyansı ile gerçekten çok keyifli. Kokteyl menüsü çok iddialı ve başarılı. Barmen Taner Özkan'ın yaptığı gözde olan kokteylleri tattım. Hepsi bir sunum harikası ve özenli. Özellikle smokey, brit cooler ve sunumu ile çok havalı olan Athena benim favorilerim oldu. Borgo kahvaltı saati ile başlayıp geceye kadar devam ediyor. Şef aşçıları çok maharetli. Ketçap ve mayonezleri bile katkı maddesiz kendisi yapıyormuş. Yemek öncesi sunulan tereyağının bile lezzetine kapılıp, çantanıza atıp evinize götürmek istiyorsunuz. Pizzaları, hamburgerleri, Girit usulü köftesi muazzamdı. Menü kafa karıştırmıyor ve fiyatları çok ama çok uygun. Lezzet ve sunum olarak özensiz mekanlardan sıkıldıysanız sizin için yeni açılan Borgo biçilmiş bir kaftan diyorum.

KAPIDA AŞK VAR


İletişim danışmanı ve menajer Özgür Aras'ın " Kapıda Aşk Var" isimli yeni kitabı çok dikkatimi çekti. Yıllar içinde bir çok kitap yazan Özgür bu konuda da başarılı olduğunu bir kez daha ispatladı. Kitap aşkın insanı şaşırtan sürprizlerle halini birbirinden tamamen farklı, ayrı uçlarda yaşayan iki karakterin öyküsünü anlatıyor. Özgür'ün bu zamana kadar, gönlüne aldığı birikimleri, gözlemleri ve hissiyatı bu kitapta herkese geçiyor.

MİTHATCAN'A SORULAN SORULAR


Mithatcan, ilk solo albümü "Aşk mevsimi" için oldukça çalışıyor ve ilk albüm heyecanını her yerde hissettiriyor. Mithatcan annesinin manevi enerjisi hep üstünde olsa da bugüne kadar yaptığı her şey kendi başarısıdır.

Aranjör olarak yola çıkan Mithatcan'ın yorumu şarkı söyleme tekniği yıllar geçtikçe daha da başkalaşacak. Yazdığı şarkılardan annesinden el alması bir şans olsa da, maalesef omzundaki en büyük yük annesinin Sezen Aksu olması. Geçtiğimiz gün radyoda bir röportajına rastladım albüm dışında sürekli sorulan soruları kibarlığından sıkılmadan cevaplasa da çok üzücü bir durum. Sürekli aynı sorular "Anneniz ne diyor" "Sezen Aksu evde nasıldır" gibi abuk soruları halen soranlar var maalesef...



Sıradaki haber yükleniyor...
holder