Yaşam Sosyal medyanın son fenomeni: Ailenizin Toto'su!

Sosyal medyanın son fenomeni: Ailenizin Toto'su!

Paylaş
Sosyal medyanın son fenomeni: Ailenizin Toto'su!

Dünya sosyal medyası bugünlerde çok ilginç bir fenomeni konuşuyor. Şu an 71 yaşında olan ünlü İtalyan şarkıcı Toto Cutugno'nun bir hayranı tarafından açıldığı sanılan Facebook sayfasında, 21 Ağustos'tan bu yana her gün, şarkıcının aynı fotoğrafı paylaşılıyor. Dahası bu sayfa binlerce gibi takipçi, yorum ve beğeni çekiyor

POSTA.COM.TR
Her gün aynı demode fotoğraf paylaşıldığı için normal şartlarda 'sıkıcı' olması ve kullanıcılar tarafından engellenmesi beklenen "La stessa foto di Toto Cutugno ogni giorno" (Her gün aynı Toto Cotigno fotoğrafı) başlıklı bu sayfayı beğenenlerin sayısı 57 bin kişiyi aşmış durumda.

DİLLERE DESTAN "L'ITALIANO" (LASCIATEMI CANTARE)

Dillerden düşmeyen L'italiano' (Lasciatemi Cantare) şarkısıyla dünya listelerini
sallayan, 1990'da ise 'Insieme' adlı şarkısıyla Eurovision birinciliği bulunan Toto Cutugno'nun (asıl adıyla Salvatore Cutugno) aynı tek kare fotoğrafıya dolu bu sayfa, basının ve bilim adamlarının da dikkatinden kaçmamış olacak ki bu konuda hem bilimsel araştırmalar yapılmış hem de Amerikan Washington Post gazetesinde ayrıntılı bir haber yayımlanmış.


ARABESK ALBÜM KAPAĞINDAN FIRLAMIŞ GİBİ


Kalın kaşları, haşin bakışı ve beyaz ceket üstüne attığı kırmızı atkısıyla 1990'ların arabesk albümlerinden fırlamış bir tarza sahip Toto Cotugno'nun sayfasını beğenenlerin sayısı, Facebook algoritmalarını alt üst edercesine her gün artıyor.

Sayfanın takipçileri, bıkmadan usanmadan her gün aynı fotoğrafa yüzlerce yorum yapıyor ve her bir fotoğraf ortalama 1500 civarında 'Beğeni' alıyor.

MANTIK BİTTİ... SÜRREAL SAYFA, ABSÜRD YORUMLAR

Bu çılgınlık artık mantık sınırlarını o kadar aşmış ve takipçilerin gündelik hayatına işlemiş durumda ki, Cutugno neredeyse 'Ailenizin Toto'su' olmuş durumda.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer26953","26953","201502","26953-256320.jpg","1", "0","Sosyal medyanın son fenomeni: Ailenizin Toto'su!");



Takipçilerden, fotoğrafların altına her gün gelen birbirinden komik yorumlar geliyor. Onlardan bazıları şöyle:

- Ceketinin ütüsü dün daha düzgündü
- Seni bugün biraz hüzünlü gördüm
- Sonunda! Bugünün fotoğrafını görmek için sabırsızlanıyordum!
- Bana şans getir Toto, yarın sınavım var
- Her gün bizi böyle şaşırtmayı nasıl başarıyorsun?
- Bugün daha da yakışıklısın.
- Bütün bu resimleri nereden buluyorsun?
- BAŞKAN TOTO!
- Bugüne kadarki en iyi resim!
- Gittikçe daha da güzelleşiyor!
- Yarın hangi fotoğrafı koyacağını çok merak ediyorum...
- Sonunda farklı bir resim!
- Başarı insanı değiştirmiyor!

BİLİM ADAMLARI: ANLIŞILIR GİBİ DEĞİL


Gizemi çözülemeyen bu fenomen, İtalyan IUSS İleri Araştırmalar Enstitüsü bilim adamlarının da dikkatini çekmiş. Sosyal medyadaki bir sayfadan her gün aynı fotoğrafı paylaşmanın pek de sık rastlanan bir durum olmadığını belirten uzmanlar, böyle bir sayfanın bu kadar çok hayran çekmesinin de anlaşılamaz olduğunu söylüyor.

BU LİNKİ TIKLAYARAK TOTO'NUN SAYFASINA ULAŞABİLİRSİNİZ

Haberin Devamı