Yaşam Sosyal medyanın ünlü şeflerinden çocuklara özel yılbaşı tarifleri

Sosyal medyanın ünlü şeflerinden çocuklara özel yılbaşı tarifleri

Paylaş
Sosyal medyanın ünlü şeflerinden çocuklara özel yılbaşı tarifleri

Yeni yıl sofraları ışıltısıyla, çeşitliliğiyle bereketi hissettirir. Her kadın özenir bu gecenin sofrasına... Biz de işinizi kolaylaştırmak ve özellikle de çocuklarınıza yılbaşı sofralarını daha cazip hale getirmek için 2 ünlü şeften kendi çocuklarına hazırladıkları tarifleri bizlerle paylaşmalarını istedik

Seda Lus ve Defne Batur
(Instagram.com/2anne1mutfak)

2 Anne 1 Mutfak olarak yılbaşı telaşını 2 tarifle biraz olsun hafifletmek istedik! Hem yapımları kolay hem de iştahı kabaranlara da gönül rahatlığıyla verebileceğiniz kadar sağlıklı ve besleyici. Üstelik 31 Aralık günü evde telaş olsa da hazırlık için, çocuklarınızı rahatlıkla bu tariflerin yapımında mutfağa davet edebilirsiniz. Pek tabii ki bu tarifleri, yılbaşı dışında sabah kahvaltısı, ara öğün, okul beslenme çantası veya okul sonrası atıştırmalık olarak da yapabilirsiniz. Tatlı, mutlu, sağlıklı bir yıl diliyoruz herkese.







Balkabaklı Muffin (12 ay+)

Yılbaşı akşamı sofrası için ailecek (tuzsuz olması dışında) yiyebileceğiniz çok lezzetli ve pratik tuzlu bir alternatif. Bu tarif kahvaltıda ne yapsam diyen annelerimiz için de çok iyi bir seçenek.

Malzemeler:

■ 1 kase balkabağı püresi (1 dilimden buharda pişirilmiş)
■ 1 su bardağı dolu tam buğday unu
■ 120 ml zeytinyağı
■ 120 ml süt
■ 100 gr ufalanmış beyaz peynir
■ 100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
■ 2 yumurta
■ 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
■ 1 çay kaşığı taze zencefil rendesi
■ ½ çay kaşığı muskat rendesi

Hazırlanışı: Unu, karbonat, tarçın ve kabartma tozunu eleyerek bir kaba alın. Başka bir yerde sıvı yağ, şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpın. Ananas, havuç ve kuru üzümü, unlu karışımı ve yumurta karışımını birleştirin. Daha sonra yumurta atını da biraz çırpıp karışıma ekleyin. Pişireceğiniz kaba yağlı kağıt serin ve üzerine 30 gr unu serptikten sonra karışımı kaba dökün. 175 derece fırında 40 dakika pişirin.





Şekersiz Yılbaşı Keki (12 ay+)

Tatlı yiyelim tatlı bir yıl olsun deriz ya, bebeklerimiz için de geçerli değil mi? Şeker yetişkinlerin de uzak durması önerilen bir besinken, 2 yaşından öncesi için kesinlikle önerilmiyor. Diğer taraftan, taze ve kuru meyveler ile tatlı çok rahatlıkla yapılabilir, üstelik bu tada alışan bebek şekeri daha az arar. Bu lezzetli keki bebeğinizin sevdiği kuruyemişlerle her zaman yapabilirsiniz. Kendi kendine yemesi için de lezzetli ve besleyici bir seçenek.

Malzemeler:
■ 2 adet yumurta
■ 100ml süt
■ 50ml taze portakal suyu
■ 2 yemek kaşığı zeytinyağı
■ 2 adet olgun muz
■ 2 adet iri boy hurma
■ 1 çorba kaşığı kuru üzüm
■ 1 çorba kaşığı yaban mersini
■ 1 adet portakalın kabuğunun
rendesi
■ 1.5 su bardağı tam buğday unu
■ 1 tutam tuz
■ 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
■ 1-2 tatlı kaşığı tarçın
■ 1 çorba kaşığı antep fıstığı


Hazırlanışı: Sıvıları (yumurta, süt, portakal suyu ve zeytinyağı) bir kasede çatalla çırpın. Muz ve hurmaları çatalla iyice ezip sıvı karışıma katın. Kuru meyveleri sıcak suyun içinde 10 dakika bekletip sularını iyice süzüp çok ince doğrayın ve karışıma katın. Bu karışımın üzerine elediğiniz tam buğday unu, tuzu, kabartma tozunu, portakal kabuğu rendesini ve tarçını ekleyin. Sıvı ve kuru malzemelerden oluşan karışımı iyice karıştırın. İçine en son iyice ince dövdüğünüz ceviz ve antep fıstığını koyun. Önceden ısıtılmış 180° fırında 45-50 dakika pişirin.




Şef ve Yemek Bloggerı Damla Şeftalicioğlu
(Instagram.com/damyskitchen)

Çikolata! Pişerken bütün evi saran buram buram kokusuna hangi çocuk hayır diyebilir? Peki buna kışa en çok yakışan muhteşem gingerbread baharatlarının büyülü kokusunu eklesek? İşte size çocuklarınızla birlikte hazırlayabileceğiniz harika bir tarif! Sütlü çikolata ile hazırladığımızdan şeker ihtiyacı duymuyoruz, dolayısıyla tarifte şeker yok. Son derece basit bir şekilde tüm malzemeleri bir tencerede birleştirip kaynatıyoruz. Bu kadar!

Sıcak çikolatanızın üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz; marshmallow, krema, tarçın… Seçenek çok! Kırmızılarla bezenmiş yılbaşı sofranızda çocuklarınızla geçireceğiniz sıcacık bir yılbaşı akşamına çok ama çok yakışacak bu leziz baharatlı sıcak çikolatanın yanında yılbaşı temalı kurabiye kalıplarıyla yaptığınız şeker mi şeker kurabiyeleri servis etmeyi unutmayın. Bana teşekkür edeceksiniz! Şimdiden hepinize çocuklarınızla birlikte sağlıklı, mutlu, eğlence ve başarı dolu bir yeni yıl dilerim!



Gingerbread Sıcak Çikolata

Malzemeler:
■ 480 ml (2 su bardağı) süt
■ 10 gr (2 yemek kaşığı) kakao
■ 6 yemek kaşığı sütlü çikolata parçaları
■ 1 tatlı kaşığı vanilya
■ 1 tatlı kaşığı toz tarçın
■ 1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
■ 1/4 tatlı kaşığı toz muskat

Hazırlanışı: Küçük boy bir tencereye tüm malzemeleri koyun ve ocakta kaynayıp hafif koyulaşana kadar çırpma teliyle karıştırın. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika dinlendirin. Üzerine istediğiniz şekilde süsleme yapıp sıcak servis edin.



Nilgün Bodur
(Hafif Lezzetler Tutkunu- Instagram.com/nilgunbodur)

Noel Baba Pancake

Malzemeler ( 4-6 kişilik):

4 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı buğday ruşeymi
2 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz ya da tatlı isteniyorsa 1 tatlı kaşığı bal ve vanilya

Hazırlanışı: Tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır. İçerisine peçete ile çok az yap sürülmüş sıcak yağsız tavada arkalı önlü pişirilir. Süsleme için ben peynir topları, kuru üzüm, muz, frenk üzümü ve marshmellow kullandım ama arzuya göre aynı renklerde bir çok meyve veya malzemeyle süslenebilir.









Haberin Devamı