Dünya Sosyalist Chavez alkole savaş açtı

Sosyalist Chavez alkole savaş açtı

Paylaş
Sosyalist Chavez alkole savaş açtı

Venezuela lideri, bira satışına ve sarhoşlara kızarak 'Burası genelev mi?' diye gürledi

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, sigara ve alkol tüketiminin azaltılması için önlemler alınacağını söyledi. Chavez, televizyonda yaptığı konuşmada, Venezuelalılar’ın alkollü içecekleri fazla tüketmesini durdurmak istediğini belirterek, ordu birliklerine sokaklarda bira satılması veya dükkanlardaki içki satışının "yasal" saatlar dışında yapılmasını engelleme talimatı verdiğini kaydetti.

'VENEZUELA GENELEV DEĞİLDİR'

Hükümet olarak alkol ve sigara vergilerinin artırılması üzerinde çalıştıklarını anlatan Chavez, şöyle konuştu: "Ordu birlikleri; çevrede, mahalle aralarında bira satışı yapan bir araç varsa, derhal yakalanmalı. Sadece içki satışı yapan araçlar değil, içki satan dükkanlar var. Belirli saatlerde değil, ne zaman istersen gidip içki alabiliyorsun. Ne bu? Burası genelev veya başka bir yer mi? Venezuela genelev değildir."

SOSYALİZM YOLUNDA AYAR...

Ülkeyi sosyalizme doğru götürdüğünü belirten Chavez, geçiş döneminin, Venezuelalılar’ın moral değerlerini olumlu yönde değiştirmesi gerektiğini söyledi. Uzun süredir sokaklarda sarhoş insanları görmekten endişe duyduğunu anlatan Chavez, alkollü içeceklerin yasal olmayan satışları nedeniyle dolaylı olarak sorumlu gördüğü ülkenin en tanınmış gıda ve bira üretim şirketi Empresas Polar’ı uyardı.

Daha önce bazı bölümleri kamulaştırılan Polar’ın bira üreten bölümünün kamulaştırılabileceği ve peşinden de kapatılabileceği uyarısını dile getiren Chavez, "İçki içme konusunda fazla ahlakçı olmak istemiyorum. Ancak herşeyin bir sınırı vardır ve onlar bu sınırı kaybetmiş durumda" dedi.

AA

Haberin Devamı