Pazar Postası 'Sosyetede kadınlar beni çok kıskanıyor farkındayım!'
Paylaş
'Sosyetede kadınlar beni çok kıskanıyor farkındayım!'

Müteahhit Yurdal Sert'le evlenip sosyeteye 'dekolteli' bir giriş yapan Sırp manken Ivana Sert Oya Germen'e içini döktü

Oya Germen

oyagermen@hotmail.com

İvana’yı yıllar önce bir davette tanımıştım... Şık ve çok güzel bir kadın olarak bütün dikkatleri üzerine çekiyordu. Neş’e ve Ünsal Sert yakın dostlarım olduğu için aileye uzak değildim. İvana ile yakınlaştıktan sonra onu çok sevdim. Hiçbir kompleksi olmayan, son derece samimi, olduğu gibi görünen, oyunu, kaprisi olmayan bir kadın İvana.

İçi de dışı kadar güzel denir ya, aynen öyle. Geçen gün ailenin bir araya geldiği özel bir günde beraberdik. İvana ve eşi Yurdal Sert’in tatlı bir heyecan içinde olduklarını gördüm. Siz bu röportajı okurken onlar Amerika’da olacaklar. ‘Sex And The City’ filminin galasına davetliler. İvana’nın tasarladığı mayolar, mini bir defile ile tanıtılacak.

Eşi de ona her konuda büyük destek veriyor. İvana ile sohbet etmek keyifliydi. Sanıyorum, siz de röportajımızı okurken aynı keyfi alacaksınız. Bu arada fotoğrafları yine İstanbul’da en beğendiğim mekanların sahibi, çok kıymetli dostum İzzet Çapa’ya ait Joke College’da çektik.

İkoncan olarak anılmaktan hoşlanmıyorsun biliyorum. Peki nasıl tanımlayacağız Ivana’yı?

Artık İvana Sert tanınıyor, ikoncan olarak anılmak ikinci planda kaldı. Çünkü tasarımlarımla tanınmaya başladım. Mayolarım başarılı oldu. ‘Sex And The City’ filminin yeni çekilen bölümünde mayokinilerimi Kim Cartel giydi. Ayrıca, Antalya havaalanı dış hatlarda büyük bir mağaza açıyoruz. Yani artık işlerim ön planda, ikoncanlığım değil.

İkoncan olarak gazetelerde boy boy resimlerinin çıkmasıyla tanındın ama...

Evet. Bu sayede ön plana çıktım ve tanındım. Daha popüler, gözde ve birinci plana çıkan bir kadın oldum. Zaten hiçbir yerde faydası olmadı demedim. İnsanlar beni bu şekilde tanıdılar. Her zaman söylüyorum; başarılı, temiz kalpli, güzel bir insan olunca, ikoncan olmanın anlamı var!

Sence güzel bir kadın olmak ne kadar önemli?

Önemli, çünkü kesinlikle kapılar çok daha kolay açılıyor. Migros’ta, pazarda bile böyledir bu. Ama akıllı değilsen kapıları çabuk kapatabilirsin, kapının arkasında kalırsın. Kapı arkasında kalmamak için bir yol çizmek ve zeki olmak gerekiyor. Ve bu durum bütün dünyada da böyle.

Yani artık içsel güzellik kavramı ortadan kalktı mı?

Sadece dış güzellik yeterli değil tabii. Temiz kalpli, dedikodu yapmayan, akıllı kadın olmak lazım.

Sen çok güzel bir kadın olmasaydın, hangi özelliğinle etkili olabilirdin?

Benim güzelliğim etkiliyor ama tanıdıktan sonra çok başka bir güzelliğim ortaya çıkıyor!

Bir kadın güzelliği ve seksapelitesi ile erkeğe istediğini yaptırabilir mi?

Kesinlikle evet. Beynini doğru kullanırsa her şeyi yaptırabilir. Zaten dünyada en büyük savaşlar da kadınlar yüzünden oldu.

Biraz da kadınlar arasındaki rekabeti konuşalım... Kadınlar, başka kadınlar tarafından beğenilmek için bakımlı ve güzel olmak isterler, doğru mu?

Tabii canım kesinlikle. Ama moralli olmak için de bakmalı insan kendine. Ben bakımlı insan çok seviyorum. Her sabah bakarım kendime. Mesela saçımı o gün farklı yapmak isterim. Bir gün önce düzse, o gün maşa yapmak hoşuma gider. Ayrıca ben başka kadınların da güzel görünmesini istiyorum. Benim gibi aradığı her şeyi, her modeli bulamayanları düşünerek mayo tasarlamaya karar verdim. Daha değişik modeller giysinler, kendilerine daha çok güvensinler istiyorum.

Tamam da senin mayokinilerini giymek için de çok düzgün vücutlu olmak lazım!

Doğru.

Modellerini düşündüğümüzde, az bir kesimin giyebileceği tasarımlar bunlar, öyle değil mi?

Haklısın. Ama mesela Elie Saab, bir elbise tasarlıyor ama onu da ancak çok güzel vücutlu bir kadın giyebilir. 44 beden bir kadın giyemez. Yani dünyada da böyle değişik şeyler yapıldığında giyecek kişinin 36 veya 38 beden olması gerekiyor.

Bizde hangi sanatçılar giyebilir senin mayokinilerini?

Demet Akalın giyebilir mesela.

Mayokinilerin için farklı bir şey düşündüm. Yaz akşamları, jean, etek veya pantolonla şık bir gece kıyafeti olabilirler.

Evet, çok doğru. Akşam üzeri pareo ile de giyilebilir, ben pareo da yapıyorum. Ayrıca böyle gece de çok hoş bir kıyafet haline gelebilir.

Antalya havaalanındaki mağazanızda neler olacak?

İvana Sert Beach Fashion’da mayolarım, pareolarım, deri kıyafetler, kürkler olacak. Ünlü bir marka da bize katılacak. Logo da çok güzel oldu.

Kadında yaş önemli mi?

Bence kesinlikle önemli değildir. Kadının kendini nasıl hissettiği ve kendisini nasıl ifade edebildiği önemlidir.

Çağla Şıkel ve Deniz Akkaya için yaşlandılar dediğin doğru mu?

Evet ama ben sadece mankenlik için dedim.

İkisi de çok hoş ve çok iyi mankenler ama...

Yaş önemli ama. Bana da artık mankenlik yakışmıyor, daha genç kızlar var. Her şeyin bir zamanı var.

Kaç yaşındasın?

Otuz olacağım.

Niye yakışmasın sana mankenlik?

Olmuyor, dünyada da bu böyle. Kızlar on dört yaşında başlıyorlar, yirmi dört, yirmi beş yaşına kadar devam ediyorlar sonra bitiyor. Özel bir çekim yapabilirim, dergiye kapak olabilirim ama podyuma çıkmak ayrı bir şey.

Şimdi buradan bir kadın geçse, neyine bakarsın?

Yürüyüşüne, endamına, yüzüne... Dikkat çeken giyimi varsa ona bakarım. Sade giyinmişse saçlarına, ayakkabısına.

Erkekte neye bakarsın?

Önce giyim önemli. Erkeklere zaten çok bakmıyorum.

Kadınlar tarafından beğenilen bir erkeğe diğer kadınlar da ilgi gösteriyor. Özellikle ünlü ve güzel kadınlarla beraber olan erkekler daha çekici geliyor. Neden, erkek daha mı kıymetli oluyor?

Dünyada da böyle, popüler insanlarla beraber olmak istiyorlar. Onlar da popüler oluyorlar böylece. Çok yanlış ve çirkin bana göre. Kompleksli insanlar yapar bunu, çok itici!

İvanacığım, sen çok hoş ve güzel bir kadınsın. Seksapelitesi olan ve çok dikkat çeken bir giyim tarzın var. Bu konuda da rahatsın. Eşin seni kıskanmıyor mu?

Evet kıskanıyor ama benim giyim tarzıma karışmıyor. İlk zamandan beri karışmaz.

Yani flört etmeye başladığınızda mı tavrını net bir şekilde koydun?

Evet. Yurdal bana böyle aşık oldu. Şimdi bana şöyle giyin dese, o aşık olduğu kadını kaybedecek. Kıskanacak tabii ama bir yere kadar kıskanıyor.

İşi zor. Girdiğin her ortamda bütün gözler üzerinde oluyor. Bazı davetlere de yalnız gidiyorsun, dekolte resimlerin çıkıyor. Türk erkeği için pek görülmemiş bir profil çiziyor eşin!

Bazı davetlerde Yurdal yanımda olduğu halde onunla çekilen resimleri yayınlamıyorlar. Bunu da belirtmek isterim. Tek gittiğim yerlerde zaten sadece kadın arkadaşlarım oluyor. Partilere ve diğer davetlere Yurdal’la gidiyorum. Ayrıca Yurdal karısının beğenilmesinden hoşnut olan, kendisine güvenen bir erkek!

Bence Yurdal, ülkemizde pek görülmemiş bir anlayışa sahip bir erkek, zaten böyle olmasaydı birlikte olamazdınız anladığım kadarı ile. Peki ailesi tepki göstermiyor mu sana veya eşine?

Onlar beni biliyorlar. Ben tek başıma kız arkadaşlarımın olduğu yere giderim. Kulüplere, partilere gitmiyorum. Sevmiyorum zaten.

Şunu diyorlar mı mesela... Yanında eşin varken bile nasıl bu kadar dikkat çekici, seksapelli, frapan giyiniyorsun?Türk aileleri dikkat eder ve rahatsız olurlar. Sana olmasa bile Yurdal’a bir şey söylemiyorlar mı?

Bizim ailemiz çok iyi bir aile. Zaten ben yanlış bir şey yapmıyorum. İzin almama gerek yok. Ama geçmişte ailenin bir uyarısı olmuştu...

Ne olmuştu?

Bir dergi için çekim yaptım, yanlış oldu. O dergi dünya çapında güzel bir dergiydi, onun için kabul etmiştim tekliflerini. Ama burada böyle bir şey olacağını düşünemedim, garip bir şey oldu. Aile tepki verdi, haklıydılar. Neyse sonra her şey düzeldi. Ben de daha dikkatliyim artık.

Sen kıskanır mısın eşini?

Hayır kıskanmıyorum. Tango yapmak istiyorsan iki kişi lazım. Ben de kıskanç olsam olmaz.

Dengelemek mi lazım diyorsun?

Tabii dengelemek lazım.

Ama kıskanılacak olan ve dikkat çeken sensin. Esas dengeyi Yurdal sağlıyor galiba?

Ben kıskanç bir kadın olmadım hiç. Kendime güveniyorum.

Karı koca arasında en önemli şey nedir?

Çocuktur. Uzun zaman evliliğin devam etmesi için kesinlikle çocuk olması gerekiyor.

Çocukları olanlar da ayrılıyorlar..

Tabii ayrılabilirler. Benim için karı koca arasında önemli olan diğer şeyler yalan söylememek ve saygılı olmaktır.

Önemli olan bir şey de; eşler arasında yaşanması gereken cinsel uyum değil midir? Sen ne dersin bu konuda İvanacığım?

Önemli olmaz mı? Maalesef birkaç sene sonra, hareketlilik canlılık, istek, heyecan gidiyor. Bu çok normal bir şey. İlk günlerdeki gibi olmuyor. Bütün çiftler için geçerli bence.

Siz kaç yıldır evlisiniz?

Yedi yıldır.

Peki, ilk günlerle kıyaslarsak ne değişti?

Şimdi başka bir şey var, daha çok çocuk, aile...

Ön plana başka şeyler mi çıktı yani?

Kesinlikle!

Çiftler arasında cinsel ilişki monotonlaştığında, erkekler dışarıda heyecan arıyorlar...

Evet bu dünyada da böyle.

Sen eşinin başka bir kadınla olduğunu anlarsan, ne yaparsın?

Hiçbir şey yapmam!

Konuşur musun veya ayrılır mısın?

Ayrılmam. Önce ilişkisinin içeriği nedir? Aşık mı oldu, sadece bir değişiklik mi yapmak istedi? Belki şaşıracaksınız ama ben bu konuda kıskanç değilim.

Burada bir gariplik yok mu? Aşık olmadıysa, sadece gelip geçici bir ilişkiyse, önemli değil mi diyorsun?

Böyle bir şey hayatımda yaşamadığım için pek doğru bir şey söyleyemem herhalde. Ama düşünüyorum bir yandan. İlk defa böyle bir şey olsa herhalde gözümü kapatırım.

Göz yumma nedeni, eşinin çok zengin olması, yaşadığın hayat olabilir mi?

Yurdal’ı çok sevdiğim ve evliliğime değer verdiğim için göz yumarım dedim. Dünyada tek zengin adam Yurdal mı? Ben istedikten sonra bulabilirim.

Etrafta duyulmaya başlayan bir ilişkiyse, duymazlıktan gelebilir misin?

Bir kere olduysa evet. Sürekli hale gelirse, dışarı çıkar, onunla bir yerlere giderse olmaz.

Kadınların çoğu, aldatıldığı duyulsa bile görmezden gelmeyi tercih ediyor.

Kadının önce kendisine sorması lazım, ne yapmak istiyor? Hayat bir tane. Onu da harcamak istiyorsa harcar böylece. Kadın hayatını kendi elinde tutabilmeli ve mutlu olmayı bilmeli.

Erkekler, kendilerine hak tanıyorlar diğer ilişkilerini. Kadın da yapamaz mı?

Tabii ki yapabilir.

Acaba sen başka bir erkeğe ilgi duysan ne olur? O da senin gibi davranabilir mi?

Bilmiyorum, bunu ona sormak lazım. Biz bu konularda şu ana kadar hiç konuşmadık onun için doğru cevap veremiyorum. Benim için önemli olan, ailenin dengesini bozmamak. Biliyorum ailede en önemli kadın. Kadın bir şey yaparsa aile dağılıyor. Aldattı, boşanacağım gibi laflar da etmek istemiyorum.

Sen çok açık sözlü bir kadınsın. Diyelim ki birini beğendin. Bunu eşine söyler misin?

Başka birisini beğenir, aşık olursam kocama söylerim ve boşanırım.

Mutlu bir evlilik için önerilerin var mı?

Çok kıskanç olmamak lazım. Sürekli telefonla aramak, nerdesin, ne yapıyorsun diye sormamak gerekir. Dırdır olunca ner şey bozuluyor. Kadın daha iyi, güzel olduğu zaman, kendisine iyi baktığı zaman erkek zaten gelir.

Hanımlar kendine nasıl baktığını merak ediyorlar...

Benim için cilt bakımı ve hamama gitmek çok önemlidir. Her ay mutlaka hamama ve cilt bakımına giderim. Sürekli spor yaparım. Düzenli beslenmek de lazım tabii ki.

İvana, yaşamındaki önceliklerin nelerdir? Evliliğin, çocuğun, işin, hangisi?

Önce çocuğum.

Kardeş yapmayı düşünüyor musun?

Ben istiyorum ama Yurdal istemiyor herhalde. Çünkü önceki evliliğinden iki çocuğu var zaten. Ama ben bir de kızım olsun istiyorum.

Bir cümle ile hayat felsefeni açıkla desem...

Hayat çok güzel. Hayatı yormamak gerekiyor. Her günü son gün gibi düşünerek, enerjik ve mutlu yaşamak gerekiyor.

İvana merak ettim kadınların seni kıskandığını hissediyor musun?

Tabii canım, kesinlikle kıskanıyorlar!

Nasıl anlıyorsun kıskandıklarını?

Bakışlarından. Ben daha arkamı dönmeden aralarında konuştuklarını anlıyorum, duyuyorum zaten. Türkiye çok enteresan, bir bakıyorsun arkadaş gibi güzel konuşuyorlar sonra dedikodu yapıyorlar. Yaşıyorum tüm bunları.

Yakın çevrende oluyor mu?

Aile içinde kesinlikle yok böyle bir şey. Sen de tanıyorsun, çok güzel insanlar. Ben çok şanslıyım, sadece güzel değilim yani!

Gittiğin davetlerde erkekler sana baktığı için, yanlarındaki kadınlar tarafından da kıskanılıyor olabilirsin...

Olabilir, ama ben sadece kadınların olduğu ortamlarda yaşadıklarımı anlattım az önce. Güzel kadınlara erkekler bakarlar, ne var bunda? Yurdal da bakar. Yakışıklı erkeklere de bakılır. Doğal bir şey bu. Sırbistan’a gelseniz, orası da güzel bir ülke ve hoş insanlar var. Ama burada kıskançlık çok.

Çok güzel kadınlar da kıskanıyorlar ama...

Belki başka şeyler de var. Evlilikler de kıskanılıyor olabilir. O kadar çok konu var ki; anlat anlat bitmez...

8

Haberin Devamı