Siyaset Soy sop kavgası
Paylaş
Soy sop kavgası

Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki 'havuzlu villa' polemiği yerini 'soy sop' kavgasına bıraktı

'ÖNEMLİ OLAN BOY DEĞİL SOY'
İÇERİDE SANAL TEHDİTLER


Başbakan Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te düzenlenen mitingde Gaziantep’i övdü, muhalefete yüklendi. Erdoğan, Gaziantep için “Sırtını devlete dayamadan, kendi yağıyla kavrularak tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya örnek oldu” dedi.

On yıllar boyunca Türkiye’nin sanal korkulara maruz bırakıldığını dile getiren Erdoğan “İçeride sanal tehditler, dışarıda düşmanlar üretildi. Türkiye on yıllar boyunca içine kapatıldı. Türkiye’nin üç tarafı denizlerle, dört tarafı düşmanlarla çevrili dediler. Biz geldik, bu anlayışı yıktık” diye konuştu.

KORKULAR BOŞ ÇIKTI

Suriye ile Türkiye’nin, 7.5 yıl öncesine kadar birbirine husumetle baktığını belirten Erdoğan şöyle devam etti: “İki ülke zaman zaman savaşın eşiğine geliyordu.

Biz geldik, Esad kardeşimle oturduk konuştuk, iki dost ülke haline geldik. Bütün o korkuların, bütün o tehditlerin ne kadar boş olduğu ortaya çıktı. Düşman üretme politikasından yarar değil, zarar gördüğümüz ortaya çıktı.”

‘HAYIR’LA BARAJ İNMEZ

Erdoğan, Anadolu’da kullanılan “Makaram sarı bağlar, kız oynar gelin ağlar” sözünün muhalefeti anlattığını belirterek şöyle devam etti: “Muhalefetin hali bu. Bunlar daha çok patinaj yaparlar. ‘Başbakan’ın boyu ne kadar?’

Yahu, bu sorulur mu Başbakan’a? Ama çok merak ettin, söyleyeyim; 1.85. Tepe tepe kullan. Peki, benim boyuma yetişemezsen halin ne olacak? Ben buradan muhaliflere sesleniyorum:

Önemli olan boy değil, önemli olan soy, soy... Şimdi ‘Hayır’ demekle yüzde 10 barajı aşağıya mı inecek? 12 Eylül’de ‘Evet’ diyerek, Anayasa Mahkemesi’nin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısını değiştireceğiz. Hukukta kast sistemine siz son vereceksiniz.”

'SOYA GİRERSEN SINIFTA KALIRSIN'
MEMUR İÇİN TOPLAMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum mitinglerini dün Kastamonu ve Sinop’ta sürdürdü. Başbakan Erdoğan’ın 27 Nisan 2007’de hükümete muhtıra veren eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a ‘Üstün Hizmet Madalyası’ verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, kendisine e-muhtıra veren paşaya madalya için Bakanlar Kurulu’nu topladı ama memura zam için Bakanlar Kurulu’nu toplamadı” dedi.

DARBE DÖNEMİ BİTTİ

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bunlar ikiyüzlü. Çıkar işbirliği yaptılar: ‘Sen bana muhtıra ver, ben de sana üstün hizmet madalyası vereyim.’ Sonra da ‘Çıkacağım milletin önüne ben darbe mağduruyum diyeceğim.’

Darbe olsun önce Kemal Kılıçdaroğlu’nu önlerinde görürler. Ne darbesi? Darbe dönemi bitti. 12 Eylül sorumlularını yargılayamazsınız, zaman aşımı olmuş. Eğer yargılayacaksanız size gece yarısı muhtıra veren adamı yargılayın.”

TİMSAH GÖZYAŞI DÖKME

Kılıçdaroğlu, ‘Dersim isyanını’ kast ederek, “Tunceli’yi CHP bombaladı” diyen Erdoğan’a şu yanıtı verdi: “O tarihte ben daha doğmamıştım. Irak’ta binlerce Müslüman kadına tecevüz edildi.

Müslümanlar katledildi. Neden sesin çıkmadı? Çünkü sen Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) eşbaşkanıydın. Irak’taki katliamların sorumlusu sensin. Timsah gözyaşları dökme.”

GEL KAFATASIMI ÖLÇ

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Önemli olan boy değil, soy” sözlerine de Sinop mitinginden yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Bugün Gaziantep’ten soyumu sorguluyor. Ne annemin, ne babamın, ne dedemin soyundan hiçbir zaman utanmadım.

Ama, ona bir tavsiyem var. İstanbul Müftülüğü’ne başvur, oradan öğren. Olmazsa eline pergel cetvel al gel benim kafatasımı ölç” dedi. Kılıçdaroğlu, kendisi meydanlara çıkınca Erdoğan’ın ezberinin bozulduğunu savunarak, “Recep Bey bilmiyorsun, soya sopa girersen sınıfta kalırsın” diye konuştu.

3

Haberin Devamı