Türkiye (Son Dakika) Soyguncular attıkları tabancayı almaya gelince yakalandılar

Soyguncular attıkları tabancayı almaya gelince yakalandılar

Paylaş
Soyguncular attıkları tabancayı almaya gelince yakalandılar

Adana'da PTT şubesini soyan ik ikişi kaçarken attıkları tabancayı geri almak için olay yerine dönünce yakalandılar. Zanlılar iş kurmak için soygun yaptıklarını söyledi

Yüreğir ilçesinde oturan Şahin Özpolat (19) ile E.G. (16), kafalarına çöp poşeti geçirerek, bir arkadaşlarından aldıkları tabanca ile PTT şubesine girdi.

PTT çalışanları Fatih Ergin ile Süheyla Alişir’i tehdit edip kasadaki 3 bin lirayı ve müşteri olarak bekleyen İsmail Gülek’in elindeki 370 lirayı alan soyguncular kaçtı.



BAHÇEDE TABANCA VE BERE BULAN POLİS BEKLEMEYE BAŞLADI



İhbar üzerine bölgede araştırma yapan polis, bir evin bahçesinde tabanca ve bere buldu.

Tabahcanın soygunculara ait olabileceğini düşünen polis, silahı almak için geri dönebileceklerini düşünerek çevrede önlem alıp, beklemeye başladı.

Kısa süre sonra Özpolat bahçeye gelip, tabanca ve bereyi alınca yakalandı. Yakalanan soyguncunun verdiği ifade doğrultusunda E.G. de gözaltına alındı.



'SOYGUN HABERİ OKUDUK PLAN YAPTIK'



Tutuklanan ve üzerlerinden bin 580 lira çıkan şüphelilerden Şahin Özpolat, "Arkadaşımla iş kurmaya çalışıyorduk. Paraya ihtiyacımız vardı. Daha önceden böyle bir PTT soygunu haberini izlemiş, gazetelerde okumuştum. Planı kurduk, PTT’yi soyup kaldıracağımız parayla kendimize iş kuracaktık. Ama olmadı" diye savunma yaptı.

Fatih KARAÇALI / DHA

Haberin Devamı