Magazin Soyguncular mailine girdi

Soyguncular mailine girdi

Paylaş
Soyguncular mailine girdi

Ünlü yazar ve çevirmen Sevin Okyay'ın gmail adresinden dün gelen yardım mesajı onu tanıyan herkesin panik yaşamasına neden oldu

Gelen bozuk Türkçeli e-posta mesajında Okyay’ın, seminer için gittiği İskoçya’nın Edinburg şehrinde cüzdanını çaldırdığı belirtiyor ve acil olarak 1500 İngiliz sterlinine ihtiyacı olduğunu ifade ediyordu.

Haberin Devamı

Ancak Okyay’ı tanıyanları şoke eden bu mesajla ilgili gerçek kısa zaman sonra ortaya çıktı. Mail adresi hacklenen Okyay, çevresinden gelen uyarıyla durumun farkına vardı ve hemen google’a başvurarak şifresini değiştirdi.

'ACIKLI VE KOMİK BİR DURUM'

Aynı olayın daha önce başka arkadaşlarının da başına geldiğini anlatan Okyay, “Başka arkadaşlarımın adreslerinden de ‘Fransa’da sıkıştım, İngiltere’de sıkıştım’ gibi böyle mesajlar atılmış ama makine çevirisi olduğu için Türkçe çok bozuk. Onun Türkçe konuşan biri tarafından yazılmadığı belli oluyor zaten... Acıklı ve komik bir durum. Öyle komik ki, sağlık şirketlerinden bile arayıp durumu mu sordular. Aramayan kalmadı, olur olmaz herkese yollamışlar. Ama işin ilginç yanı kızıma, oğluma bu e-posta’yı yollamamışlar” dedi.

Haberin Devamı