Gündem Soygunculara linç girişimi

Soygunculara linç girişimi

Paylaş
Soygunculara linç girişimi

Ümraniye'de bir banka şubesini soymaya çalışan ve vatandaşların müdahalesi sonucu yakalanan 2 kişi, güvenlik görevlisi çıktı

İstanbul Ümraniye, Alemdağ Caddesi üzerindeki bir bankanın Dudullu Şubesi’nde bu sabah 09.45 sularında meydana gelen soygun girişimi, görgü tanıklarının ifadesine göre şöyle gelişti:

Özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan Kubilay Y. (29) ile Mustafa A. (27), 34 VZ 0760 plakalı motorsikletle, banka şubesinin önüne geldi. Elindeki silahla bankanın içine giren Kubilay Y., silahı bankanın güvenlik görevlisine doğrulttu.

Güvenlik görevlisi Kubilay Y’nin silah tehdidine aldırmadan üzerine atıldı. Yüzüne sıkılan biber gazının etkisine rağmen Kubilay Y’nin elindeki tabancayı alarak gişe bölümünün arkasına fırlatan bankanın güvenlik görevlisinin yardımına bankadaki vatandaşlar koştu.

DİĞER SOYGUNCU KAÇAMADAN YAKALANDI

Bankanın güvenlik görevlisi ile vatandaşların çabasıyla soyguncu Kubilay Y., şubenin içinde etkisiz hale getirildi. Arkadaşının yakalandığını gören diğer soyguncu Mustafa A., şubeye geldikleri motosikletle kaçmayı denedi.

Ancak, soyguncu motosikleti çalıştıramayınca, koşarak ara sokaklara gitmeye çalıştı. Olaya tanık olan vatandaşlar bu soyguncunun önünü kesti ve kısa süre içinde tartaklamaya başladı.

POLİS KISA SÜREDE BANKAYA ULAŞTI

Soygun alarmının ardından banka şubesine yaklaşık 2 dakikada gelen Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, önce Mustafa A:’yı vatandaşların elinden aldı. Ekipler daha sonra bankanın içindeki diğer soyguncuyu da gözaltına alarak emniyete götürdü.

GÜVENLİKÇİ ÇIKTILAR

Sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne gönderilen soyguncuların bir GSM şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Silahıyla bankayla giren Kubilay Y.’nin görev süresi içinde görev yaptığı birimde silah taşıma belgesine sahip olduğu öğrenildi. Polis bankanın güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri banka şubesinde detaylı inceleme yaparken, soyguncuların şubeye geldiği motorsiklet emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haluk ATALAY-Ali AKSOYER/DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5116","5116","201104","5116-3.jpg");

Haberin Devamı