Gündem Soyguncuyu facebook yakalattı

Soyguncuyu facebook yakalattı

Paylaş
Soyguncuyu facebook yakalattı

Soyguncuyu facebook yakalattı

Ümraniye’de kuru sıkı tabanca ile market soymak istediği ileri sürülen 18 yaşındaki Serdal Ş., Facebook'taki fotoğraflarını kullanan polis tarafından yakalandı. Polis, şüphelendiği Serdal Ş.'nin Facebook'tan aldığı fotoğraflarını marketin kasiyerine gösterdi. Kasiyer, fotoğrataki Serdal Ş. için “Evet oydu” dedi.

Haberin Devamı

Alemdar’da önceki akşam saat 19.10 sıralarında markete gelen kimliği belirsiz bir genç, parfüm almak bahanesiyle kasiyer görevlisi aynı zamanda market sorumlu müdürü Özge Emir’i kuru sıkı silahla tehdit etti. Şüpheli, kasadaki paraları almak istedi. Güvenlik kameraları tarafından görüntülenen ve yalnızca 8 saniye süren olayda şüpheli, yaşadığı korku yüzünden paraları almadan hızla kaçtı. Bu saldırı karşısında ne olduğunu anlamayan ve şok geçiren Özge Emir kendine gelince polise haber verdi.

KIZ ARKADAŞINI UNUTMAK İÇİN YAPMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olaydan sonra başlattıkları soruşturmada şüphelinin acemi olduğunu tespit etti. Kaçan kişinin yakın bir yerde oturma ihtimali üzerine güvenlik kamerasından seçilen görütüntülerden çıkarılan fotoğraflar bölgedeki kahvehane ve internet kafelerde gösterildi. Bir kişi görüntülerde kişinin aynı mahallede oturan Serdal Ş. olabileceğini söyledi. Bunun üzerine polis, Serdal Ş.’nin Facebook’taki sayfasına girerek fotoğraflarını ele geçirdi. Bu fotoğraflar kasiyer Özge Emir’e gösterildi. Kasiyer Özge Emir'in “Evet oydu” demesi üzerine Serdal Ş. gözaltına alındı.
Polis Serdal Ş.'yi yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne verdiği ifadesinde suçunu itiraf eden Serdal Ş., “Kız arkadaşımla kavga etmiştik. İstanbul’dan gitmek ve onu unutmak istiyordum. Ancak param yoktu. Aklıma yakındaki marketi soymak geldi. Ancak suç işlemek göründüğü gibi değilmiş. Olay sırasında çok heyecanlandım. Silahı çektikten sonra soygundan vazgeçtim ve oradan kaçtım.” dedi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı