Gündem Soygunu 'kazak' aydınlattı

Soygunu 'kazak' aydınlattı

Paylaş
Soygunu 'kazak' aydınlattı

Bursa'nın Gürsu İlçesi'nde, kar maskeleriyle girdikleri markette; para, sigara ve kontör gasp eden 6 kişi, şüphelilerden birinin giydiği baklava dilimli kazak sayesinde yakalandı

Gürsu’da 14 Ocak'ta yaşanan maskeli soygunun ardından, zanlıları yakalamak için çalışma başlatan Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, marketin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Kar maskesi taktıkları için yüzleri görünmeyen zanlılarla aynı boy, kilo ve yaş gurubundaki sabıkalıları inceleyen ekipler, araştırma sırasında, yaklaşık 1 yıl önce hırsızlık suçundan gözaltına alınan İlker P’nin üzerindeki baklava dilimli kazağın, soyguna karışanlardan birinin üzerinde olduğunu fark etti.

Kazaktan yola çıkarak İlker P’yi gözaltına alan ekipler, bu şüphelinin verdiği ifadeler doğrultusunda maskeli soygunu aydınlattı. Olayla ilgili Murat U. (26), Hüseyin K. (31), Murat S. (22), Ahmet A. (21) ve Turgut K. de gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, olayda kullandıkları kuru sıkı tabanca ve otomatik tüfek ile kar maskeleri ve eldiven bulundu. Zanlılar, "Örgüt kurmak, örgüt kapsamında silahlı soygun yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi.