Hakan Çelik Soytarı!
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Günümüzde Suudi Arabistan ve Körfez’deki bazı Arap ülkelerinde Türkiye’ye yönelik inanılmaz boyutta bir nefret ve aşağılık kompleksi söz konusu.

Bu ülkeler ceplerindeki dolarlara güvenip her vesileyle Türklere karşı saygısızlık etme cesaretini kendilerinde bulurlar.

Saygısızlıkları genellikle tarihi hadiseler ve Osmanlı İmparatorluğu üzerinden olur.

Yine böyle bir olay yaşandı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Medine’deki kutsal emanetleri İstanbul’a getiren Türk asker ve diplomat Fahreddin Paşa’yı hırsızlıkla suçladı ve inanılmaz bir küstahlık daha yaparak “İşte Erdoğan’ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu!” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı bin Zayed işte bu düzeyde cahil, ırkçı ve terbiyesiz bir adam.

Bir dışişleri bakanı, ülkesinin tarihi, kültürel ve ekonomik bağlara sahip olduğu Türkiye gibi bir ülkeye, cumhurbaşkanı üzerinden hakaret ediyor, düşünebiliyor musunuz?



Birleşik Arap Emirlikleri, petrol kaynakları sayesinde Körfez’in en zengin ülkelerinden. Kasalarına yüz milyarlarca dolar doldurmuş olmalarına rağmen askeri, siyasi alanda hiçbir etkileri yok. Bilim ve teknolojide de adları geçmiyor. Buluş yapan, dünyada söz sahibi olmuş bir şahsiyete de sahip değiller.

Dünyayı yaratmış gibi ortada dolaşmaları kibirlerinden ve küstahlıklarından.

Bir taraftan İslam ve kutsal değerlerin en önemli savunucusu rolündeler. Diğer taraftan dinin kabul edemeyeceği her türlü ahlaksızlığın içindeler.

Modernlik maskesi altında yobazlık ve sapkınlık arasında gidip gelen bir kafa karışıklığına sahipler.

Yoksulluk ve adaletsizlik içinde çırpınan Müslüman Araplara hiçbir faydaları yoktur, buna karşın Avrupa’nın en çılgın partilerine milyonlarca dolar akıtmaktan geri durmazlar.



BAE’nin 15 Temmuz darbe kalkışmasında rolü olduğuna dair çok ciddi kuşkular ortada duruyor. Hatta bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devrilmesi için özel bir fon ayırmayı planladığı konuşulanlar arasında. Böyle bir ortamda BAE’nin Dışişleri Bakanı aracılığıyla Türkiye’ye saldırması suçluluk korkusundan kaynaklanıyor olmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder