Spor Soyunma odasında ateşleyen konuşma

Soyunma odasında ateşleyen konuşma

Paylaş
Soyunma odasında ateşleyen konuşma

İşte Alex ve Volkan'ın 'Bize galibiyeti getirdi' dediği Aykut Kocaman'ın devre arası konuşması

Galibiyet için geldiği Arena’da ilk devreyi 1-0 mağlup kapatan F.Bahçe’nin soyunma odasında adeta bir ölüm sessizliği var.. Emre’nin yokluğunda tam iyileşemeden oynayan Selçuk’un sakatlığı yeniden nüksetmiş, Niang’ın ayağında 3 santimlik yarık var.. F.Bahçe’den ayrılan Kazım tek golü atmış, üstüne kulübeye doğru yaptığı hareket herkesin moralini bozmuş..

Haberin Devamı

Arena’yı doldurmuş ve F.Bahçe’ye bileylenmiş 50 bin kişi coşmuş, takımlarını olağanüstü bir şekilde destekliyorlar.. F.Bahçe doğru dürüst top yapamamış, Özer’in şutu dışında tehlikeli pozisyonu da yok.. Takımın bu noktada desteğe ihtiyacı var, herkes Aykut Kocaman’ın ağzına bakarak “Acaba ne söyleyecek?” diye bekliyor..

AYKUT HOCA NELER SÖYLEDİ?

Ateşli bir motivasyon konuşması yapması beklenen Kocaman ise çok sakin.. Söze her zamanki sükuneti ile başlıyor ve bir “hatip”ten çok “filozof” gibi herkesi rahatlatarak başlıyor.. İşte maç sonunda Volkan ve Alex’in üstüne basa basa sözünü ettiği, “Aykut Hoca’nın sakinliği ve taktiği bizi çok rahatlattı” diyerek övdüğü konuşmanın ana hatları:

“Beyler ilk yarı bitti.. Tamam, hiç iyi oynamadık.. F.Bahçe gibi oynamadık aslında.. Ama 45 dakika bitti, geri gelmeyecek.. Herkes önce bir sakin olsun.. Soluklanıp derin bir nefes alsın.. Devre bitti, yeni bir 45 dakika başlıyor.. Bizi biz yapan, ligde 9’da 9 yapmamızı sağlayan değerleri hatırlayın, onları ortaya koymamız gerekiyor..”

Haberin Devamı

MAÇI KAZANDIRAN TAKTİK

“Elinizde herşeyi düzeltmek için 45 dakika daha var.. Bu, uzun bir zaman.. Size G.Saray maçlarını izlettim hafta boyunca.. En büyük zaafları ne, maçlara iyi başlayıp son yarım saatte düşüş yaşamaları, değil mi? Hagi sonlara doğru muhtemelen Arda’yı oyuna sokacak ama Arda hazır değil.. 2. golü atmak isteyecekler.. Çünkü onlar da kendilerine güvenmiyor.. Topun bizde kalması lazım.. Pas trafiğini sağlarsak, onların daha erken yorulmasını sağlarız.. (Alex’e dönerek) Alex, senden daha fazla sorumluluk almanı istiyorum.. Geriye gelip top al.. Gerekirse yan pas yapın ama topu gezdirin, sakın onlara bırakmayın.. Selçuk çıkacak, Semih girecek.. Oyunu karşı sahaya yığdıktan sonra Stoch veya Dia’dan birini sokup, kanatlardan da gol için saldıracağız.. Sakın panik yapmayın.. Sakin olun, bakın maçı nasıl kazanacağız..”

KAZIM GEREKEN YANITI MAÇ BİTİNCE ALACAK

Futbolcular Kazım’ın kulübeye yaptığı hareket için tepki gösterince de Kocaman en ateşleyici cümlesini sarfetti: “Boşverin Kazım’ı! Yaptığı hareketle onu neden istemediğimizi haklı çıkardı, bizim oyuncu grubumuza yakışmayan biri olduğunu gösterdi.. Onunla uğraşmayın.. Zaten Kazım maç bittiğinde gereken yanıtı hepimizden almış olacak..”

Haberin Devamı

Bütün futbolcular, maç sonrası şunu itiraf ettiler: “Aykut Hoca’nın konuşması ilaç gibi geldi.. Galibiyette onun taktiği ve soğukkanlı sözleri etkili oldu..”

(Vatan)