Advertorial Söz 'çığır açan' kadınlarda!
Sponsorlu

Söz 'çığır açan' kadınlarda!


Paylaş
Söz 'çığır açan' kadınlarda!

“Kadın Liderliğinde İş İnsanları” organizasyonu, birbirinden  başarılı ve üretken kadını bir araya getirdi. ÜNSPED Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetleri A.Ş.-Altınbaş Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen etkinlikte Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Ayşe Arman, Mert Fırat, Erol Bilecik gibi  önemli isimler ödüllendirildi

ÜNSPED Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetleri A.Ş. tarafından, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (TOKAMER) koordinasyonunda, Altınbaş Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen “Kadın Liderliğinde İş İnsanları” etkinliğinde 'çığır açan' kadınların çalışma hayatındaki başarıları konuşuldu. Aralarında Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve gazeteci Ayşe Arman'ın da bulunduğu çok sayıda kişinin ödüllendirildiği organizasyonda üç oturum gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmalarını ÜNSPED Kadın Liderliği Gelişim Komitesi Başkanı Fazilet Patır, ÜNSPED Gümrük Müşavirliği Hissedarı Yusuf Bulut Öztürk, Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan ve TOKAMER Başkanı Zeynep Banu Dalaman yaptı.

‘İş İnsanları’ konusunun ele alındığı ilk oturumun moderatörlüğünü TOKAMER Danışma Kurulu Üyesi Yard. Doç. Dr. Fatoş Altınbaş Sarıgül’ün üstlendi. Konuşmacılar arasında da Bozatlı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Nili Bozatlı Bakır, Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Üyesi Şükran Güzeliş, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Mutlu Alkan Kütüklüoğlu ve Moda Tasarımcısı Evrim Timur yer aldı.

Moderatörlüğünü ÜNSPED Kadın Liderliği Gelişim Komitesi Başkanı Fazilet Patır’ın yaptığı ikinci oturumda ‘Üreten Projeler’e dikkat çekildi. Konuşmacı grubu ise YenidenBiz Derneği İcra Kurulu Üyesi Aydan Demirüstü, Hayata Değer Katan Kadınlar Kültür ve Paylaşım Derneği Başkanı Pervin Karaçam, Nanu Bedtime Uyku Markası Kurucusu Nazmiye Sabuncuoğlu Aslantürk ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kozmetik Ürünleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazan Demir'den oluştu.

‘Yoktan Var Eden Kadınlar’ başlıklı, TOKAMER Başkanı Zeynep Banu Dalaman yönetimindeki üçüncü oturumda da Kars Boğatepe Köyü Çevre ve Yaşam Derneği Eş Başkanı Zümran Ömür, Bursa Saitabat Köyü Kadınları Yardımlaşma Derneği Başkanı Sermin Cakalı, Edirne Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Şahide Ağaoğlu, Mudanya Kumyaka Köyü Kadınlarını Kalkındırma ve Yaşatma Derneği’nden Arife Korkmaz, Bursa Trilye Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden Leyla Şeker görüş ve deneyimlerini paylaştı.


Panel sonunda konuşan ÜNSPED Kadın Liderliği Gelişim Komitesi Başkanı Fazilet Patır, “Artık 'Erkekler Devlet, Kadınlar Aile Kurar' anlayışının yerine yatırımcılık ve girişimcilik başta olmak üzere kamu ve özel sektörde kadın istihdamının arttırılmasına yönelmek gerek. İstihdamın kadınlaşması ve güler yüzlü küreselleşme için hem pozitif hem de negatif ayrımcılığa karşıyız. El ele yan yana duracağız” mesajı verdi.

Organizasyonda UGM Kadın Liderliği Gelişim Komitesi ve TOKAMER işbirliğiyle hazırlanan ve Türkiye’de ilk defa takdim edilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Farkındalık Ödülleri de sahiplerini buldu. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, BM Kalkınma Projesi Türkiye İyi Niyet elçisi Mert Fırat, gazeteci Ayşe Arman, gazeteci Gülden Aydın, hakim Süleyman Mutlu, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Doç. Dr. Neva Çiftçioğlu, Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz ve Prof. Dr. Yıldız Ecevit, kadına yönelik hamleleri nedeniyle ödüllendirildi.