Magazin Söz yazarı Ali Tekintüre son yolculuğuna uğurlandı (Ali Tekintüre kimdir?)

Söz yazarı Ali Tekintüre son yolculuğuna uğurlandı (Ali Tekintüre kimdir?)

Paylaş
Söz yazarı Ali Tekintüre son yolculuğuna uğurlandı (Ali Tekintüre kimdir?)

Uzun süredir akciğer kanseri ile mücadele eden ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta sanatçı Ali Tekintüre son yolculuğuna uğurlandı

'Benim için üzülme', 'Hangimiz sevmedik', 'Tanrım beni baştan yarat', 'Dilek taşı', 'Sürünüyorum' gibi şarkıların söz yazarı Ali Tekintüre için Üsküdar'daki Şakirin Camii'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Sanatçı dostları, ailesi, yakınları ve sevenlerinin katıldığı cenaze töreni öncesi taziyeleri eşi Gülten Tekintüre kabul etti.



Sanatçı Orhan Gencebay, İzzet Yıldızhan, Latif Doğan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de camiye gelenler arasındaydı.

Ali Tekintüre için eşi herkesten helallik isterken, sanatçı dostu Orhan Gencebay ''Sevgili kardeşimizi, Alimizi kaybettik. Nur içinde yatsın. Önce ailesine başsağlığı diliyorum. Sanat camiasına başsağlığı diliyorum'' dedi.



Namazının ardından Ali Tekintüre Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ALİ TEKİNTÜRE KİMDİR?

Ali Tekintüre 1953 yılında Adıyaman Besni'de doğdu. Genç yaşta İstanbul'a geldi. Askerdeyken yazdığı 'Tanrım beni baştan yarat' şiiri daha sonra Muzaffer Özpınar tarafından bestelendi ve Emel Sayın'ın parçayı okumasıyla Ali Tekintüre de tanınmaya başladı.

Yazdığı 'Gitme' parçası 1987'nin en meşhur parçalarından biri oldu. 1500 eseri kaset ve CD'ler de okundu. 400 eseri sinema filminde yer aldı. 30 eserinin adı sinema filmlerinde kullanıldı. 11 şiir albümü vardır.

ALİ TEKİNTÜRE'NİN EN BİLİNEN ŞARKILARI

Bilinen şarkılarından bazıları: Tanrım beni baştan yarat, Kadehi şişeyi kırarım, Dilek taşı, Sürünüyorum, Kırılsın ellerim, Duyar mısın feryadımı, Ağlıyorsam yaşıyorum, Ne fayda, Anadan ayrı, Köşe kapmaca, Düşünürken, Senden vazgeçmem, Birisi, Kaderi ben mi yarattım, Evlat, Aldana aldana, Beklemek ibadet kalmak zulümdür, Gitme yarim, Her saat başında, Tiryaki, Acı gerçekler, Hepsi geçer, Seni yakacaklar, Canım dediklerim, Benim için üzülme, Elimde fotoğrafın, kahrolayım, Ümitlerim bitince gel, Gurbet yolu, Akşamcı, Güldür yüzümü, Tövbe ettim, Aklı yok, Bir kadın tanıdım




USTA İSİMLER ALİ TEKİNTÜRE ŞARKILARINI OKUDU

Eserlerini okuyan sanatçılardan bazıları: Bergen, Müslüm Gürses, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Bülent Ersoy, Muazzez Ersoy, Zeki Müren, Adnan Şenses, Emrah, Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz, Gülden Karaböcek, Neşe Karaböcek, İbrahim Tatlıses, Cengiz Kurtoğlu, Ebru Gündeş, Sibel Can,Mine Koşan,Kamuran Akkor,Gönül Akkor,Huri Sapan,Kibariye,Gülben Ergen

Haberin Devamı