Gündem Sözcü Gazetesi soruşturmasında Mediha Olgun tahliye oldu

Sözcü Gazetesi soruşturmasında Mediha Olgun tahliye oldu

Paylaş
Sözcü Gazetesi soruşturmasında Mediha Olgun tahliye oldu

Sözcü Gazetesi'nin bazı mensuplarına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Gazetenin sorumlu yazıişleri müdürü Mediha Olgun tahliye oldu

Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay ve bazı çalışanlarına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmanın şüphelilerinden gazetenin sorumlu yazıişleri müdürü Mediha Olgun'un tahliyesini talep etti. Gerekçe olarak ise mevcut delil durumu gösterildi.

TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Savcılığın tahliye talebini değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini yerinde gördü ve Mediha Olgun'un tahliyesine karar verdi.

Hakimlik, şüpheli Olgun hakkında adli kontrol hükümleri kapsamında, ayda bir kere karakola giderek imza atmasını ve yurt dışına çıkış yasağı konulmasını kararlaştırdı.

26 MAYIS'TA TUTUKLANMIŞTI


Sözcü Gazetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında, İnternet Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun ve İzmir Muhabiri Gökmen Ulu, "Örgüte bilerek isteyerek yardım etmek" suçundan 26 Mayıs'ta tutuklanmıştı. Gazetenin Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli ise, serbest bırakılmıştı. Gazetenin imtiyaz sahibi Burak Akbay hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.


Sözcü Gazetesi çalışanları Gökmen Ulu ve Mediha Olgun tutuklandı