Gündem Sözleşmeli memura iyi haber

Sözleşmeli memura iyi haber

Paylaş
Sözleşmeli memura iyi haber

Sözleşme süresinin sona ermesinden önce sözleşmenin feshine imkan tanındığını bildiren Danıştay kararında sözleşme feshi konusunda idarenin uyacağı kural ve esasların belirlenmediğine dikkat çekti

-Türk Sağlık-Sen, maaşını döner sermayeden alan sözleşmeli memurların sözleşmelerindeki, “Kurum, döner sermaye gelirinin yetersiz kalması veya sözleşmeli personel ihtiyacının ortadan kalkması halinde sözleşmeyi feshedebilir” hükmünün iptal edilmesi için dava açmıştı.

Haberin Devamı

Davayı görüşen Danıştay, sözleşmedeki hükmün yürütmesini durdurdu. Danıştay sözleşmede, sözleşmenin ne zaman feshedileceğine yönelik bir hüküm bulunmadığı için bu kararı aldığını açıkladı.

-Böylece sözleşme süresinin sona ermesinden önce sözleşmenin feshine imkan tanındığını bildiren Danıştay kararında sözleşme feshi konusunda idarenin uyacağı kural ve esasların belirlenmediğine dikkat çekti.

Belirsizlik içeren bir düzenleme yapıldığını vurgulayan Danıştay açıklamasında, “Belirtilen nedene bağlı olarak sözleşme feshinde bir kural olmaması nedeniyle bu düzenlemenin eksik ve hukuka aykırı olduğu sonucuna ulaşılmıştır” denildi.