Eğitim - Kariyer Sözleşmeli öğretmen kontenjanları ve takvimi belli oldu

Sözleşmeli öğretmen kontenjanları ve takvimi belli oldu

Paylaş
Sözleşmeli öğretmen kontenjanları ve takvimi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasıyla ilgili kontenjan dağılımını ve atama takvimini açıkladı. İşte detaylar...

Öğretmen atamaları konusunda beklenen açıklama geçen hafta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan gelmiş ve 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı duyurulmuştu.


SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK İÇİN ÖN BAŞVURU 15 MART'TA


MEB bugün de sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin kontenjan dağılımını ve atama takvimini saat 15.00 itibarıyla twitter adresinden açıkladı.

Atama takviminin sonunda tam olarak 20 bin 127 öğretmen adayının atamasının yapılması planlanıyor.

İŞTE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN KONTENJANLARI


Gelen ilk açıklama ise şöyle:

"Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında 20.127 pozisyona sözleşmeli öğretmen atamak üzere Ek 1 Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirtilen alanlarda başvuru alınacaktır."



EN ÇOK KONTENJAN SINIF ÖĞRETMENLİĞİNE


MEB’in açıkladığı kontenjan dağılımına göre, 3 bin 570 ile en çok sınıf öğretmenliğine alım yapılacak. Onu 2 bin 193 kontanjanla İngilizce, 2 bin 143 ile din kültürü ve ahlâk bilgisi, bin 835 ile ilköğretim matematik ve bin 720 kişi ile okul öncesi takip ediyor.

Kontenjan dağılımları şöyle:






Müjdeli haber geldi! 20 bin öğretmen atanacak

Haberin Devamı