Gündem Sözleşmeli öğretmenler eylemde

Sözleşmeli öğretmenler eylemde

Paylaş
Sözleşmeli öğretmenler eylemde

Sözleşmeli öğretmenler eylemde

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen bir grup sözleşmeli öğretmen eş durumundan tayinlerinin yapılmamasını protesto etti.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı binası önünde toplanan sözleşmeli öğretmenler, "Sözleşmeliye il emri", "İl emri istiyoruz", "ayrılmak için evlenmedik",
"eşlerimizi yanımızda istiyoruz" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler arasında farklılıkların olduğu ileri sürülerek, sözleşmeli öğretmenlerin il içi ve il dışı tayin hakkının, ücretsiz izin hakkının olmadığı, ek ders ve maaşlarda yüksek miktarda SSK kesintisi olduğu ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Tayin hakkı, idareci olma şansı gibi onlarca hakkı olmayan biz sözleşmeli öğretmenlerin, tek hakkımız olan eş durumu tayinleriyle eşlerine
kavuşma hakkı da il emrinin kaldırılmasıyla elimizden alınmıştır. Artık aileler parçalanmasın, artık öğretmen analar, babalar gözyaşlarıyla uyumasın, artık çocuklar ana babalarından ayrı büyümesin. MEB, 23 Temmuz tarihinde yayınladığı basın açıklamasıyla bütün öğretmenlerin eş durumu mağduriyeti giderilmiştir demesine rağmen, biz sözleşmeli öğretmenlerden 2 bin 683 kişinin mağduriyeti devam etmektedir. Bizler mağduriyetlerimizin giderildiğine dair resmi bir açıklama gelene kadar çadırlarımızı kurup eylemimize devam edeceğiz."

Haberin Devamı