Spor "Sözleşmesinde ısırmaya yönelik madde yok"

"Sözleşmesinde ısırmaya yönelik madde yok"

Paylaş
"Sözleşmesinde ısırmaya yönelik madde yok"

Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, yeni transfer Uruguaylı Luis Suarez'in kontratında "ısırma yasağına" ilişkin bir madde olmadığını açıkladı.

Başkan Bartomeu, Liverpool’dan Barcelona’ya 81 milyon avro karşılığında geçen ay transfer edilen ve Dünya Kupası’nda İtalyan futbolcu Giorgio Chiellini’yi ısırdığı için FIFA tarafından 4 ay tüm futbol aktivitelerinden men cezası verilen Uruguaylı yıldız hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Barcelona’nın Suarez ile Dünya Kupası başlamadan önce ilgilendiğini ve Liverpool ile uzun bir süre görüştüğünü vurgulayan Bartomeu, CNN’e yaptığı açıklamada, "Isırma olayı, onunla sözleşme imzalama konusunda tekrar düşünmemize yol açmadı. Yanlış bir şey yaptığını biliyor ve özür diledi. Bu bizim için çok önemli" dedi.

Uruguaylı golcünün mükemmel bir oyuncu olduğunu ve Liverpool taraftarının onu çok sevdiğini belirten Bartomeu, "Doğru olmayan davranışlarda bulunduğunun bilincinde. Kentimize ve kulübümüze geldiğinde, bunların üstesinden gelmesine yardımcı olacağız" ifadesini kullandı.

Suarez’in aynı eylemi Barcelona formasıyla da gerçekleştirmesi durumunda ne yönde yaptırım uygulayacakları yönündeki soruyu da yanıtlayan Bartomeu, "Bu, birçok insanın bize yönelttiği şimdilik sadece bir soru. Böyle bir durum yaşanmadan değerlendirme yapamayız. Cevabı bilmiyorum. Tek bildiğim, bu durumun sorumluluğunu aldık ve aynı sorumluluğu Luis Suarez’in de alarak futbol camiasına göstermesini umuyoruz" diye konuştu.

Kariyerinde üçüncü kez rakibini ısırmaktan men cezası alan Suarez’e Barcelona’nın önerdiğinden daha iyi teklifler gelmesine rağmen Uruguaylı yıldızın Katalan kulübünü tercih ettiğini ve yeni sözleşmesinde söz konusu eylemi yenilemesi durumunda ağır yaptırımlar alacağına yönelik "özel bir madde" olmadığını vurgulayan Bartomeu, "Böyle bir madde olsa da zaten açıklamazdık. Zaten yok" bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı