Beden Sağlığı SP hastası ikizler yardım bekliyor! Yürümek için 200 bin liraya ihtiyaçları var

SP hastası ikizler yardım bekliyor! Yürümek için 200 bin liraya ihtiyaçları var

Paylaş
SP hastası ikizler yardım bekliyor! Yürümek için 200 bin liraya ihtiyaçları var

Kocaeli'de serebral palsi (SP) hastası olan 13 yaşındaki ikizler Umut ile İsmail'in yürümesi için yardım kampanyası başlatıldı. İkizlerin ameliyat ve tedavi giderleri için yaklaşık 200 bin lira gerekiyor

Savaş ve Songül Koçak çiftinin serebral palsi (SP) hastası olan ikizleri Umut ve İsmail Koçak yürüyemiyor. Kaynak ustası olan ve çocuklarının hastalığını nedeniyle işini bırakarak hayatını onların bakımına adayan Savaş ve eşi Songül Koçak, çocuklarını her gün okula götürüp getiriyor. İkiz kardeşler evlerinde doktorların söylediği günlük fizik tedavi programını uyguluyor.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Savaş Koçak, ameliyat masraflarını karşılayamayacağı için Körfez Kaymakamlığı’na ikizlerinin ameliyat edilebilmesi için başvuruda bulundu. Bunun üzerine Körfez Kaymakamlığı tarafından 2 ay sürecek yardım kampanyası başlatıldı.



Çocuklarının doğduktan sonra yürüyemediğini söyleyen baba Savaş Koçak "Umut ile İsmail, doğuştan serebral palsi hastası. Hiç yürüyemediler. Tedavi edilip ameliyat olmaları gerekiyor. İstanbul’da özel bir hastanede ameliyat olacaklar. Ameliyat ve ameliyat sonrası yoğun fizik tedavi almaları gerekiyor. Bu nedenle yardıma ihtiyacımız var. Çocuklarımın bir an önce ameliyat olması gerekiyor" dedi.

BAKIM ÜCRETİ YETMİYOR

Savaş Koçak çocuklarının ameliyat ve tedavileri için yaklaşık 200 bin liraya ihtiyaçlarının olduğunu belirterek "Çocuklarımız yürüyemiyor, adım atsalar bile güçlük çekiyor. Onların ihtiyaçlarını devletin verdiği bakım ücretiyle karşılamaya çalışıyoruz. Bu ücret yeterli gelmiyor. Ameliyat sonrası da yoğun fizik tedavi olmaları gerekiyor. Fizik tedaviden sonra da yüzme havuzu gibi terapiler, tedaviler uygulanması gerekiyor" diye konuştu.

Ergün AYAZ-Nabi YAZICI/KÖRFEZ, DHA

Haberin Devamı