Bilim - Teknoloji SpaceX bir ilke imza attı
Paylaş
SpaceX bir ilke imza attı

Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX, dün yaptığı fırlatma ile birlikte bir ilke daha imza atmış oldu. Firma başarıyla gerçekleşen göreviyle birlikte hayaline bir adım daha yaklaşmış oldu.

Elon Musk’ın kurucusu olduğu Amerika merkezi uzay taşımacılığı firması SpaceX, dünyanın ilk tekrar kullanılabilir roketi olan Falcon 9’u üretmişti. Şimdiye kadar 20 başarılı görev gerçekleştiren Falcon 9 roketi, üzerindeki yükü istenilen noktaya ulaştırdıktan sonra SpaceX‘in iniş üstüne dikey olarak iniş yapabiliyor.

Kullanılmış Falcon 9 roketlerini tekrar uzaya gönderen ve başarılı görevler gerçekleştiren şirket, bu kez kullanılmış Dragon kapsülünü de uzaya gönderdi. Kullanılmış bir Falcon 9 roketini ve kullanılmış Dragon kapsülünü birlikte uzaya gönderen firma, bu sayede bir ilke imza atmış oldu.

Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen görev, NASA için yapılmıştı. Uluslararası Uzay İstasyonu‘na gönderilen 2177 kg ağırlığındaki kargo, 2015 yılında kullanılmış ve denize indirilmiş bir Dragon kapsülüyle gerçekleştirildi. 2. kez kullanılan Falcon 9 roketiyse haziran ayında uzaya gönderilmişti.

NASA KULLANILMIŞ FALCON 9'LARA İLK KEZ İZİN VERDİ


CRS-13 adını taşıyan görevin bir diğer önemi ise NASA ile ilgiliydi. Şimdiye kadar önceden fırlatılmış ve başarıyla inişini gerçekleştirmiş Falcon 9 roketlerini kendi görevlerinde kullanmayan NASA, dün gerçekleşen fırlatmada buna izin verdi. Bu sayede ilk kez önceden kullanılmış bir Falcon 9, NASA görevi için tekrar kullanıldı. NASA’nın verdiği onay sayesinde başarısı onaylanan SpaceX, yoluna emin adımlarla devam edecek gibi duruyor.

Company of Heroes 2 kısa süreliğine ücretsiz olarak sunuluyor

Haberin Devamı