Siyaset SP'de istifa depremi
Paylaş
SP'de istifa depremi

Saadet Partisi Ordu il yönetiminin istifa ettiği bildirildi

Saadet Partisi Ordu İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 11 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirilen büyük kongreden sonra meydana gelen olayların, "partinin artık bir derlenme ve toparlanma adresi olmaktan çıktığını göstergesi olduğu" belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada kavgalı ve güvensiz bir birliktelik yerine dostça ayrılığın daha doğru olacağı ifade edilerek, şöyle denildi: "Önce ahlak ve maneviyat söylemiyle yola çıkan bir partide ahlaki ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan iftira, yalan, hakaret ve fiili saldırılar gerçekleşmiş, teşkilat mensuplarımız kardeş kavgasına sürüklenmek istenmiştir.Kavgalı ve güvensiz bir birliktelik yerine, dostça bir ayrılığın daha doğru olacağına inandığımızdan, 15 ilçe başkanımız ve 300 yakın üyemizle Saadet Partisi’nden istifa ediyoruz. Bütün kamuoyu bilmelidir ki bölmeyen, bölmek istemeyen, yalan söylemeyen, riyaset hırsı olmayan, sabit fikirli olmayan, taraftayım ve müsterihim, milletimiz ve memleketimiz için olan gayret ve çalışmalarımızdan da geri durmayacağız."

Haberin Devamı

KOCAELİ İL YÖNETİMİ DE İSTİFA ETTİ

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Erol Pekcan ve bazı ilçe başkanları partisinden istifa etti.

Pekcan, ilçe başkanları ve parti üyeleriyle Sekapark’taki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, "11 Temmuzdaki kongreden iktidara" sloganı ile güçlü bir kongre yaptıklarını hatırlattı.

"Ne var ki sonrasındaki gelişmeler camiamıza yakışmayan gelişmelere sahne olmuştur. Yaşananlar bir fikir ayrılığı değil üslup ve yönetim tarzındaki farklılıklarımız" diyen Pekcan, Recai Kutan öncülüğündeki uzlaşma girişimlerinin sonuç vermemesi üzerine Kurtulmuş’un aldığı karar çerçevesinde kavgalı ve güvensiz bir birliktelik yerine dostça bir ayrılığın doğru olacağına inanarak partiden ayrılma kararı aldıklarını söyledi.

Partideki görev ve üyeliklerinden istifa ettiklerini belirterek bundan sonra yola Kurtulmuş’un öncülüğünde devam edeceklerini ifade eden Pekcan, şöyle devam etti: "Bizler Saadet Partisi’nin manevi mirasını bırakmayacak, ruhuna sahip çıkacağız. Geçmişi inkar etmeyeceğiz. Çünkü bizler yakın makam ve servet içeren yakın kişisel ideallerin değil, yüksek ideallerin siyasetini yapıyoruz. Davamıza ve ilkelerine sadakatin önemli olduğuna inanıyoruz. Başta Erbakan hocamız ve Recai Kutan Bey olmak üzere emeği geçenlerden Allah razı olsun. Erbakan hocamıza her zaman saygı göstereceğiz ve ondan istifade etmeye devam edeceğiz." Bu arada, basın toplantısına katılan Karamürsel, Darıca, Gölcük, Gebze ve Dilovası ilçe başkanları ile bazı belediye meclis üyelerinin de görevlerininden istifa ettikleri öğrenildi.

Haberin Devamı