Gündem Sperm bulunamayınca tahliye edildi

Sperm bulunamayınca tahliye edildi

Paylaş
Sperm bulunamayınca tahliye edildi

Sperm bulunamayınca tahliye edildi

Samsun'da, 19 yaşındaki S.T.'ye, zorla otomobile bindirip, ıssız bir yere götürerek tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan 26 yaşındaki Emrah G., olaydan sonra genç kızın vücudundan ve iç çamaşırlarından alınan sıvı örneklerinde sperm bulunmayınca tahliye edildi.

Haberin Devamı

Merkez İlkadım İlçesi'nde 2009 yılının Ekim ayında meydana gelen olayda, iddialara göre Emrah G. eşinin arkadaşı olan S.T.'yi zorla otomobiline bindirip boş bir araziye götürerek tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Olaydan sonra Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘tecavüz’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Emrah G.'nin yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya gelmeyen S.T.'nin kadının kendisine iftira attığını ileri süren Emrah G. “S.T.'nin mahkemeye gelmesini boşanmak üzere olduğum eşim engelliyor. Bana iftira atıp, cezaevinde süründürüyorlar. Tahliyemi istiyorum. Kendisine elimi bile sürmedim” diye konuştu.

Olayın ardından S.T.'nin götürüldüğü Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde vücudundan ve iç çamaşırlarından alınan sıvının incelendiğini ancak bu sıvıda sperme rastlanmadığının belirtilmesi üzerine Emrah G. tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Mahkeme heyeti, ayrıca duruşmalara gelmeyen S.T.'nin zorla getirilmesine karar verip duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

Hakan ÇELİKBAŞ/DHA