Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Spermin bitmesi söz konusu değil
HABERİ PAYLAŞ

Spermin bitmesi söz konusu değil

Erkekte sperm üretimi ergenlikten başlar ve hayatın sonuna kadar sürer. Kadındaki yumurtalar gibi belirli bir sayıda olmadığından hiçbir zaman bitme tehlikesi yok. Ortalama 72 günlük sürede üretilir. İlk oluşuma başlamasından yaklaşık 90 gün sonunda vücut dışına atılır...

Kısır olabilir miyim?

SORU: Kısır olabilir miyim? 16 yaşındayım. Çok fazla mastürbasyon yapıyorum. Acaba çok mastürbasyon yapınca spermlerim tükenir mi?

CEVAP Erkekte sperm üretimi süreklidir ve ergenlikten yaşamın sonuna kadar sürer. Kadındaki yumurtalar gibi belirli bir sayıda olmadığından bitme tehlikesi yoktur. Spermler testislerin içindeki birçok kompartmanda eş zamanlı olmayan bir düzende ve yaklaşık 72 günlük sürede imal edilir. İlk oluşuma başlamalarından yaklaşık 90 gün sonunda vücut dışına atılır.

Haberin Devamı

Babama prostat kanseri teşhisi konuldu, ne yapalım?

SORU: Babama ocak ayında Prostat CA teşhisi konuldu. Sonuçları size yolluyorum. Gittiğimiz hastane bize ameliyat ve ışın tedavisi olarak iki seçenek sundu. Babam 69 yaşında. Başka herhangi bir rahatsızlığı yok. Sizin öneriniz nedir? Bir de ikisi için risk faktörleri nelerdir? Tedavi süreci önemli midir?

CEVAP Prostat kanseri saptandığında hasta eğer çok ileri yaşta değilse, yaşam kalitesini bozan ciddi bir hastalığı yoksa, kanser yakın ya da uzak bir yere sıçramama yapmamışsa ameliyatı kesin ve kalıcı çözümü çok büyük oranda sağladığı için tercih ve tavsiye ediyorum.

Ameliyat oldum ama hâlâ sorunum var

SORU: 18 yaşındayım. 2 yıl önce varikosel ameliyatı oldum. Ama şikayetim hâlâ devam ediyor. Özellikle de oturduğum ve yürüdüğüm zamanlar oluyor. Doktora gittiğimde bana ameliyatın yukarıdan yapılmış olduğunu söyledi. Sizce yeniden ameliyat olsam sorunum düzelir mi? Mikrocerrahi yönteminin kesinlikle uygulanması gerekir mi?

CEVAP: Varikosel ameliyatınızın yetersiz olduğunu ve tekrar mikrocerrahi düzeltme ameliyatının gerekli olacağını söyleyebilmek için mutlaka spermiogram tetkikinizi gereken kalitede yaptırmam ve sizi muayene etmem gerekir. Varikosel sadece gerekli olduğunda ve tercihen mikrocerrahi yöntem ile ameliyat edilmelidir. Dünyadaki tecrübeler ve benim de yaklaşık 2 bin mikrocerrahi ameliyatı sonucu edindiğim istatistiki bilgilere göre mikrocerrahi teknik ile yüzde 99'un üzerinde teknik başarı sağlanıyor ve önemli bir komplikasyon oluşmuyor.

Haberin Devamı

Sertleşme sorunum var

SORU: Sertleşme sorunu yaşıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Bu sorunu nasıl giderebilirim? Yardımcı olur musunuz?

CEVAP Sertleşme sorunu kişinin yaşına göre de değişen birçok değişik sebepten ortaya çıkabilir. Başarılı bir tedavi için önce bu durumun sebebinin anlaşılması gerekir. Günümüzde bu tip sorunların tamamı bir şekilde çözümlenebiliyor, bir üroloji uzmanına başvurun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder