Yaşam Spiral makinesiyle kesilerek kopan eli 15 saatte yerine dikildi

Spiral makinesiyle kesilerek kopan eli 15 saatte yerine dikildi

Paylaş
Spiral makinesiyle kesilerek kopan eli 15 saatte yerine dikildi

Edirne Uzunköprü'de yaşayan Bahattin Özgen, tamirat yaparken spiral makinesiyle sol elini kesti. Kopan el Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 15 saatlik operasyonla dikildi

Köyde oturan evli ve 2 çocuk babası Bahattin Özgen (58), 15 gün önce evinin tavanını tamir etmek isterken, elindeki spiral makinesiyle sol elini bileğinden keserek kopardı.

Uzunköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Özgen, ilk müdahalesinin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Hastanede Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi kliniğinde Prof. Dr. Hüsamettin Top ve ekibi tarafından ameliyata alınanan Özgen’in sol eli, yaklaşık 15 saat süren operasyonla yerine dikildi.



'HAREKET ETTİREBİLİYOR’


Operasyonu yöneten Prof. Dr. Hüsamettin Top,

"Hasta bize geldiğinde sol eli bileğinden tamamen kopmuştu. Olayın üzerinde de 3 saat geçmişti. Hemen ameliyata aldık, tüm yapılar birleştirilerek el yerine dikildi. Operasyonda damar, tendon ve sinir yapıları ile yumuşak dokular bir araya getirilerek ameliyatı gerçekleştirdik. Yaklaşık 15 saat sürdü. Şu anda hastamız sorunsuz olarak parmaklarını hareket ettirebiliyor" dedi.


'TİTİZ DAVRANMASALAR BU ELİN KURTULMASI İMKANSIZDI’



Bahattin Özgen ise,

"Her şey bir anda oldu, anlayamadım. Tavanda bir parça vardı onu almaya çalışırken, kazayla sol elimi bileğimden itibaren keserek koparttı.

Hiç bir acı hissetmedim sadece kanama olduğunu gördüm. Ondan sonrasını çok hatırlamıyorum. Operasyondan sonra çok iyiyim. Hocalarıma teşekkür ederim, bu kadar titiz davranmasalar bu elin kurtulması imkansızdı. Şu ada parmaklarımı oynatabiliyorum."


Engin ÖZMEN / DHA


Haberin Devamı