Yaşam Spor arabası olan erkekler flört için iyi, koca olarak kötü!

Spor arabası olan erkekler flört için iyi, koca olarak kötü!

Paylaş
Spor arabası olan erkekler flört için iyi, koca olarak kötü!

ABD'de yapılan bir araştırma, göz alıcı spor arabası olan erkeklerin, kadınlardan randevu almak için daha başarılı olabileceklerini ancak kadınların bu erkekleri evlilik partneri olarak daha az arzuladıklarını ortaya çıkardı

Göz alıcı spor arabası olan erkekler kadınlardan randevu almak için daha şanslılar ama kadınlar için arzu edilir bir evlilik partneri değiller. ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, spor arabası olan erkekler kadınlardan bir randevu almak için daha başarılı olabilirler ancak kadınlar bu erkekleri evlilik partneri olarak daha az arzuluyorlar. ABD Texas ve Minnesota’da yaklaşık bin kişinin katıldığı ve harcama davranışlarının gönderdiği sinyallerin incelendiği bir araştırmaya göre, kadınlar Porsche gibi göz alıcı, pahalı ürünleri satın almayı tercih eden erkekleri almayanlara göre daha çekici buluyorlar. Ancak, kadınlar erkeklerin bu yolla niyetlerinin farkındalar. Çünkü kadınlar Porsche’u olan bir adamı bir randevu yerine evlilik partneri olarak daha az istiyorlar.

-"SPOR ARABALAR IŞILTISINI KAYBEDİYOR"-

Journal of Personality and Social Psychology’de yayımlanan araştırma ekibinde bulunan ve Rice Üniversitesi Psikoloji Profesörü asistanı olarak görev yapan Daniel Beal, "Spor arabalar ışıltısını kaybetmeye başladı" derken, kadınların bir erkeği uzun dönemli bir ilişki için düşündüğü zaman spor araba sahibi olmanın ekonomik bir araba sahibi olmaya göre bir avantaj olmadığına dikkat çekiyor. Beal ayrıca, "İnsanlar göz alıcı şeylerin onları bir ilişki partneri olarak daha çekici yaptığını hissediyorlar. Ancak, bir çok erkek kadınlara yanlış mesaj gönderiyor olabilir" dedi.

-"GÖSTERİŞ YAPAN ERKEKLER TAVUS KUŞUNA BENZİYOR"-

BBC’nin yansıttığı araştırmada, potansiyel seks partneri elde etmek için Porsches gibi pahalı ve havalı şeylerle gösteriş yapan erkekler potansiyel çiftleşmeden önce tüylerini gösteren tavus kuşuna benzetiliyor.

-"TÜM ERKEKLER BU STRATEJİYİ TERCİH ETMİYOR"-

Bütün erkeklerin bu stratejiyi tercih etmediklerine de dikkat çekilen araştırmada, pahalı ve havalı şeylerle gösteriş yapmayı tercih eden erkeklerin kadınlarla sadece kısa dönemli seks ilişkisi için ilgilendiği vurgulanırken buna karşın kadınların erkeklerin ilgisini çekmek için aşırı bir şekilde harcama yapmadığı belirtiliyor. Araştırma ekibinin lideri ve Texas Üniversitesi’nde Profesör asistanı olarak görev yapan Jill Sundie ise, kadınların da pahalı şeylere çok para harcadıklarını ancak kadınların romantizm beklentisi ile erkeklerde gibi gösterişli harcamalar yapmadıklarına dikkat çekiyor.

Haberin Devamı