Pazar Postası Spor hocanızı ayağınıza getirin!
Paylaş
Spor hocanızı ayağınıza getirin!

Spor hocanızı ayağınıza getirin!

Haber: Merve Özaytekin
mozaytekin@posta.com.tr

Yaz yaklaşırken hepimizin aklına daha iyi bir vücuda sahip olmak, dolayısıyla en etkilisinden diyet yapmak ve daha sıkı olmak için spor düşer... Rejim yapmak neyse de asıl zor olan düzenli spor yapabilmektir. Peki nasıl? Bugün artık sporun kişiye özel bir aktivite olduğu, herkesin sportif ihtiyaçlarının farklı olduğu biliniyor. O yüzden de imkanı olanlar sadece kendilerini çalıştıran bir spor hocasıyla form tutuyor.

Ama bu yol maddi tarafı düşünüldüğünde pek çoğumuz için imkansız değil mi? Hayır değil! Dünyadaki yeni trend, teknolojinin sağladığı imkanları sadece aktive etmek, yani spor hocasını sanal ortamda ayağına getirmek. Bir süredir Amerika ve Avrupa’da pek çok kadının uygulayıp iyi sonuç alarak yakınlarına tavsiye ettiği internet üzerinden sporla artık bahaneniz kalmayacak!

Sadece 90 TL’ye evde spor Spor salonlarındaki kişiye özel spor hocalarını bilirsiniz. Metabolizmanızı, kas ve kemik yapınızı tanır, sadece size özel diyet ve spor programı hazırlarlar. Bu fikirden yola çıkan ‘sanal koç’lar internet dünyasında yerini aldı, kısa sürede siteler üne kavuştu. Bu sitelerden Amerika’da en çok üyesi olanı www.virtualfitnesstrainer.com.

Amerika’da çılgınca yayılan bu sitenin yaklaşık 70 ülkeden üyesi var. Kısa sürede 350 bin üye sayısına ulaşan site, sadece 60 dolar (90 TL) karşılığında sporunuzu evinizde yapmanızı sağlıyor. Sizin yapmanız gereken tek şey siteyi tıklayıp bilgilerinizi girmek ve bilgisayar ekranı karşısında sanal hocanızın yaptığı hareketleri tekrarlamak.

Dünyanın her yerinden üyesi olan bir başka site ise www.freetrainers.com. Bu sitenin farkı aynı hizmeti bedavaya sunması... www.freetrainers.com da kendinize uygun diyeti buluyor, yapacağınız sporu kendinize göre belirliyorsunuz. Siz sadece egzersizleri düzenli şekilde yapın yeter. Anlık mesajlaşma programı msn messenger da spor yapmak isteyenleri unutmamış.

Siteye health.msn.com adlı bir bölüm eklemiş. www.health.msn.com adresli bu bölümde yaptığınız test sonucunda sağlık durumunuzu belirliyor, bedeninize en uygun spor programına dahil oluyorsunuz.

Takip ettiğiniz program sonunda kilonuzu ve yaktığınız kaloriyi, ne kadar zamanda istediğiniz kiloya ulaşabileceğinizi hesaplayabiliyorsunuz. www.health.msn.com adlı sitenin bu hizmetinin Fit Zone adlı bölümünde ise vücudunuzun interaktif haritası bulunuyor.

Bu harita özellikle kaslarınızı geliştirmenize yardımcı olurken, size sağlığınız hakkında da fikir veriyor. Bu sitelerin Türkçesi yok mu dediğinizi duyar gibiyim... Türkçe olan sitelerde sizi çalıştıracak sanal spor hocaları şimdilik olmasa da sadece size özel program hazırlayan ve video eşliğinde egzersiz yapma olanağı sunan birkaç site var. İşte bunlardan birkaçı: www.yesilelma.com, www.uzmantv.com, www.sagligimicinhersey.com, www.sporhocam.com

3

Haberin Devamı