Beden Sağlığı Spor yapmak erken yaşlandırır mı?

Spor yapmak erken yaşlandırır mı?

Paylaş
Spor yapmak erken yaşlandırır mı?

Uzmanlar uyarıyor: "Zayıflama ve fitness programları adı altında yapılan sporlar vücuda zarar verebiliyor"

Prof. Dr. Ali Cımbız "Hareketsiz yaşam vücut için ne kadar zararlıysa, zayıflama ve fitness programları adı altında yapılan sporlar da en az hareketsiz yaşam kadar zararlı olabilir" dedi.

Omurga problemi yaşamamak için uygun egzersiz programlarının yapılması gerektiğini vurgulayan Ali Cımbız, düzenli ancak vücuda zarar vermeyecek egzersizler yapılması gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

DÜZENLİ EGZERSİZ ÖNEMLİ AMA...

Prof. Dr. Ali Cımbız, düzenli egzersiz programları yapmanın önemli olduğunu da ifade ederek, şöyle dedi:

"İskelet yapısında ortalama 600 kas bulunuyor. Kasları ve eklemlerin etrafını saran fasia dediğimiz yapılar bulunmaktadır. Bu fasialar sayesinde vücudumuzdaki kaslar tek bir kasmış gibi hareket ederler. Bu nedenle yaptığımız en basit harekette bile yüzlerce kas çalışmaktadır. Kasların kuvvetini ve esnekliğini devam ettirebilmesi için günlük yaşamda devamlı hareket etmek zorundayız. Yeterli hareket yapılmadığı zaman kaslar zayıflar ve esnekliğini kaybederek sertleşir. İnsanlar bu durumu daha çok kas ve eklem ağrısı olarak hissederler. Günlük yaşamda yaptığımız hareketler yeterli olmadığı durumlarda vücudumuzdaki kasların kuvvetini devam ettirmek için düzenli egzersiz programları uygulamamız gerekir."

Ali Cımbız, bir sporu aşırı derecede yapmanın veya profesyonel sporlarla uğraşmanın da vücudun erken yaşlanmasına neden olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

AA