Spor 70 yıllık gurur

70 yıllık gurur

Paylaş
70 yıllık gurur

Dünyada spor tarihinin en uzun süreli organizasyonlarından biri olan Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri 70. yılında sahiplerini buldu. Volkswagen Arena’da spor, siyaset ve sanat insanlarını bir araya getiren muhteşem gecede yılın sporcusu Melissa Vargas seçilirken, Erdoğan Demirören Büyük Ödülü ise Türkiye Bisiklet Federasyonu’na verildi.

Gillette’in 9 yıldır isim sponsorluğunu üstlendiği dünyanın en uzun soluklu spor ödülleri Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde bu yıl ‘2023 Yılının En İyileri’ ödüllerine kavuştu. Spor, sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla gerçekleşen dev organizasyon; Volkswagen Arena’da düzenlendi. Damla Uğurtürk ve Cem Yılmaz’ın sunumuyla TEVE2 ve sportstv‘den canlı yayınla sporseverlerle buluşulan gecede, 2023 yılına damga vuran isimler, rekor katılım olan 7 milyonluk halk oylamasıyla seçildi ve ödüllerine kavuştu.

Haberin Devamı

GECEYE DEV KATILIM

P&G ve Milliyet’in ev sahipliğinde düzenlenen, Türkiye’de spor alanındaki en prestijli ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Konya Miletvekili Mehmet Baykan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Demirören, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener katılım sağladı.

Haberin Devamı

YILIN SPORCUSU MELİSSA VARGAS

Yılın Sporcusu Ödülünü Melissa Vargas’a takdim eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “70. yıl dile kolay. Bu büyük bir emeğin ve özverinin sonucu. Spor; birleştiren, iyileştiren ve umut veren bir olgu. Sporcularımız yeni başarılarla, yeni mutluluklarla her birimizi sevindirecekler” diye konuştu.

YILIN FUTBOLCUSU MAURO İCARDİ

Gillette Yılın Futbolcusu Ödülü’nün sahibi Galatasaray forması giyen Mauro Icardi oldu. Eski Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ödülü takdim etti. Icardi teşekkür konuşmasında, “İyi akşamlar herkese, 70 yıldır yapılan bu etkinliğe beni çağırdığınız için müteşekkirim. Gurur duyuyorum. Bütün Galatasaray ailesine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

VENÜS YILIN SPORCUSU BUSE NAZ ÇAKIROĞLU

Gillette Venüs Yılın Sporcusu Ödülünü Buse Naz Çakıroğlu’na takdim eden P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Gazete kupürleriyle başlayan bu macera, bugün 70. senesini yaşıyor, gururluyuz” dedi. Buse Naz Çakıroğlu ise, “Geçtiğimiz sene bu ödülü aldığımda kendimi çok mutlu hissediyordum, bu yıl çok gururluyum. Paris 2024’e çok az bir süre kaldı. Bu seneden tek dileğim hepimizin evimize bol madalyalı, çok mutlu dönmesi olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN DEMİRÖREN BÜYÜK ÖDÜLÜ BİSİKLET FEDERASYONU

Erdoğan Demirören Büyük Ödülü’nün sahibi Türkiye Bisiklet Federasyonu oldu. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’na ödülünü TMOK Başkanı Uğur Erdener verdi. Erdener, “Bu güzel ve özel gecede sizlerle olmaktan duyduğum mutluluğu paylaşmak isterim” dedi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise, “Çok önemli bir isimden bu ödülü almak bisiklet ailesi açısından çok önemli. Demirören ailesine ve rahmetli Erdoğan Demirören’in mekanı cennet olsun. Milliyet ailesini alarak bugünlere getirdiler” ifadesini kullandı.

AXA SİGORTA YILIN TAKIMI ÖDÜLÜ KADIN VOLEYBOL TAKIMI

AXA Sigorta Yılın Takımı Ödülü’nü A Milli Kadın Voleybol Takımı aldı. AXA Sigorta Yılın Takımı Ödülü’nü AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken teslim etti. A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın kaptanı Eda Erdem Dündar, “Geçtiğimiz yıl bizim için gerçekten çok özeldi. Bu yıl Olimpiyat Oyunları senesi ve umuyorum herkesi başarılarımızla bir kez daha gururlandırmak nasip olur” dedi.

Haberin Devamı

YILIN ANTRENÖRÜ ÖDÜLÜ DANİELE SANTARELLİ

Yılın Antrenörü Ödülü’nün sahibi A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli oldu. Daniele Santarelli’ye ödülünü Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi takdim etti. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Antrenörlerimizin hepsi birbirinden başarılı. TFF olarak bu yıl çok önemli bir yılımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na 1 ay kaldı. Başta hocamız Montella olmak üzere çok iyi hazırlanıyoruz” dedi.

EURO 2024’TEN ÜMİTLİYİZ

Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreninde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Almanya’da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası’na güzel bir şekilde hazırlandıklarını söyledi. Başkan Büyükekşi, “2024 Avrupa Şampiyonası’ndan çok ümitliyiz. Kadro sayısı 23’ten 26’ya çıktı. İnşallah 18 Haziran’daki Gürcistan maçıyla birlikte turnuvaya iyi başlarız” dedi.

ALTINYILDIZ CLASSICS ÖDÜLÜ

Altınyıldız Classics Ödülü’nün sahibi Semih Kılıçsoy oldu. Altınyıldız Classics Ödülü’nü Altınyıldız Classics CEO’su Enis Habif takdim etti.

Haberin Devamı

7 MİLYON OY KULLANILDI

Türkiye’nin farklı branşlarda spor tarihini yansıtması açısından büyük önem taşıyan Gillette Milliyet Yılın Sporcusu oylamasına bu yıl katılım yine üst düzeyde oldu ve yaklaşık 7 milyon kişi oy kullandı.

YILIN ÇIKIŞ YAPAN SPORCUSU ÖDÜLÜ

Yılın Çıkış Yapan Sporcusu Ödülü’nün sahibi Arda Güler oldu. Arda Güler adına ödül, eski antrenörlerinden Tahir Karapınar’a Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır tarafından takdim etti.